Співачка з Тернополя записала щемливу пісню про війну

Співачка з Тернополя записала щемливу пісню про війну

Тетяна Долішня
TANYA DOLYA. Фото: Тетяна Долішня

Співачка з Тернополя TANYA DOLYA записала нову пісню "Птах". Вона присвячена полоненим, тим, хто зник без вісти й усім, хто не може бути поруч із рідними.

За словами Тетяни, це відчуття багатьох людей, яких роз’єднала війна. Написана пісня під враженням від вбивства українських полонених в колонії в Оленівці в липні 2022 року.

"Тоді невимовний біль накрив мене від того, що сталося. Я дивилася і слухала інтерв’ю тих мужніх жінок, які чекали своїх чоловіків і вірили, що вони повернуться. То були зворушливі історії прощання з коханими, які залишалися захищати Маріуполь. Ось це все я мала виразити в пісні. Але головне, що в кожній розповіді була надія на їхнє повернення і зустріч".

TANYA DOLYA
Співачка TANYA DOLYA. Фото: Тетяна Долішня

Готуючись до фотозйомки для оформлення своїх нових пісень, Тетяна познайомилася з візажисткою Танею Міленною.

"Ця зустріч вразила, адже дівчина була громадянкою Росії. Вона вийшла заміж за азовця Максима Квапиша, який загинув у 2022 році. У перший день повномасштабного вторгнення хлопець пішов воювати з "Авангардом" у складі полку "Азов". Тані зараз 26 років, її чоловікові було 22 роки, коли він загинув. Вони були одружені менше двох років", — розповіла співачка.

До запису кліпу на київській студії долучилися митці з тернопільським корінням — композитор Іван Небесний і саунд-продюсер Андрій Вішко. Текст і музику пісні "Птах" написала TANYA DOLYA.

На початок