"Символічна підтримка ЛГБТ-ідеології": священники закликають видалити кліп Жадана і Соловій з мережі

"Символічна підтримка ЛГБТ-ідеології": священники закликають видалити кліп Жадана і Соловій з мережі

"Символічна підтримка ЛГБТ-ідеології": священники закликають видалити кліп Жадана і Соловій з мережі
. Скриншот із кліпу "Серце"

Письменник і музикант Сергій Жадан та співачка Христина Соловій випустили 20 жовтня спільний кліп на пісню "Серце", зйомки якого частково відбувалися у храмі святого Андрія у Львові.

Ієромонах УГКЦ, отець Юрій Бойко записав відео, у якому пояснив, які саме, на його думку, християнські цінності було порушено.

Він виокремив кадр, де цілуються дві дівчини, через який звинуватив співаків у "пропаганді ЛГБТ": "Це натяк на те, що любов є різносторонньою. Це пряма, але символічна підтримка ЛГБТ-ідеології, гендерної ідеології. Тобто показано любов, в лапках, двох дівчат".

А також нагадав про ймовірне перелюбство письменника: "Я не буду коментувати події з біографії відомого і шанованого мною письменника та шанованої мною співачки, але я мушу як синкел монашества звернутися до громадськості і до самих виконавців".

Представники парафії святого Андрія, отців Василіян УГКЦ також закликали музикантів видалити відео з мережі.

"Ми вже звернулися до них з проханням про видалення даного кліпу, оскільки він пропагує антихристиянські цінності та порушує суть та сценарій кліпу, про який ми наперед були поінформовані", — заявили вони.

У відео Сергій Жадан йде вулицями Львова до Соловій, яка чекає на нього у храмі. Однак паралельно показані інші пари, зокрема жінки, які цілуються. У мережі зауважують, що саме це викликало негативну реакцію представників церкви.

кліп жадана
Кадр із кліпу Жадана і Соловій. Скриншот із кліпу "Серце"

Кореспонденти Суспільного телефонували Сергію Жадану, аби дізнатися його позицію, проте він не брав слухавку. Телефон Христини Соловій наразі вимкнений.

Відео вже набрало понад 42 тисячі переглядів.

"Композиція «Серце» маніфест любові до світу, яка проростає з чесності та розуміння його недоліків і вад. Це відверта і зрозуміла історія кохання двох людей, за якою ховаються відданість і сміливість", — йдеться в описі до кліпу.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок