Маски для викладачів та студентів шиють у Полтавському педуніверситеті

Маски для викладачів та студентів шиють у Полтавському педуніверситеті

Маски для викладачів та студентів шиють у Полтавському педуніверситеті
. Суспільне Полтава

Приблизно 2 тисячі масок виготовили викладачі та студенти Полтавського педуніверситету. Їх пошили для працівників та вихованців закладу. Використовували бавовняну та лляну тканину, тож маски можна прати, прасувати та вдягати повторно.

Маски для викладачів та студентів
Маски для викладачів та студентів. Суспільне Полтава

Прострочують на машинках, а перед тим – розмічають тканину та кроять. Так у Полтавському педуніверситеті готуються до навчального року – виготовляють захисні маски.

Викладачка педуніверситету Тетяна Борисова каже: "Це ми їх згрупували, щоб легше було рахувати. Ось в одній партії є маски з медичного матеріалу і з льняного".

Такі маски багаторазові. Тканину для них зносять люди.

Так роблять маски
Так роблять маски. Суспільне Полтава

Викладачка педуніверситету Тетяна Борисова розповідає: "Ми звернулися з ініціативою до небайдужих: до студентів та викладачів, майстрів, людей, з якими ми знайомі. Хто працює з тканиною, має певні залишки або має в домашньому заготовленні тканину для білизни, яка була не використана. Тобто, це все нові матеріали, які не були у використанні".

Маски шиють понад 20 викладачів та студентів факультету технологій та дизайну. Вперше це зробили, як в Україні оголосили карантин. Вдруге – перед новим навчальним роком.

Маски для викладачів та студентів
Маски для викладачів та студентів. Суспільне Полтава

Викладач педуніверситету Олексій Дебре говорить: "Чоловіки в нас не такі компетентні у шитті, як жінки, тому ми займаємося кроєм. Наразі я вирізаю гумки для вух – тримачі. Можемо залишатись й після робочого дня, як тільки видається вільна хвилина. Зараз почнуться у нас заняття, тому буде трішки складніше".

Пошиті маски роздаватимуть викладачам та іншим працівникам університету, а також студентам.

Ректор педуніверситету Микола Степаненко каже: "Частину ми роздали, а частина ще чекає, бо не запрацювала їдальня, з 1 вересня буде працювати. Ще студентство приїде. Викладачі тільки повиходили з відпусток. Ми повинні самі себе захищати. Тому ми використали гроші «антикоронавірусні» на інше – засоби дезінфекції і так далі. А щоб не витрачати гроші на маски, ми можемо виготовити їх власноруч".

У закладі планують пошити іще щонайменше 3 тисячі масок, аби вистачило усім.

На початок