Директора департаменту Сумської міськради Олександра Журбу відпустили під заставу у 1,4 мільйона гривень

Директора департаменту Сумської міськради Олександра Журбу відпустили під заставу у 1,4 мільйона гривень

10 жовтня директора департаменту інфраструктури Сумської міськради Олександра Журбу відпустили під заставу у розмірі 1 476 200 гривень. Його разом з міським головою Олександром Лисенком підозрюють у хабарництві. Посадовцю необхідно буде здати паспорти, носити електронний браслет та не виїжджати з Сум без дозволу.

Цю інформацію повідомили Суспільному у пресслужбі Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Прокурори просили для Олександра Журби тримання під вартою із заставою у 5 млн грн. Адвокат посадовця клопотав про запобіжний захід не пов‘язаний з триманням під вартою.

Що відомо про справу Олександра Журби та Олександра Лисенка

  • Ввечері 2 жовтня НАБУ і САП спільно з СБУ затримали Олександра Лисенка та Олександра Журбу на отриманні ними частини хабаря в 1,4 млн грн. За інформацією СБУ, фігуранти вимагали 2 млн 130 тис. грн з місцевої компанії, яка займалася вивезенням сміття.
  • 3 жовтня Олександру Лисенку та Олександру Журбі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368.
  • 4 жовтня Олександру Журбі обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.
  • Міському голові Сум Олександру Лисенку також обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. 5 жовтня посадовця випустили під заставу у 3 мільйони гривень. 9 жовтня Лисенка відсторонили від виконання обов'язків. До 9 грудня обов'язки міського голови Сум виконуватиме Юлія Павлик.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок