Веганський, Полтавський, пісний з рибою: у Дніпрі частували борщем за донат на ЗСУ

Веганський, Полтавський, пісний з рибою: у Дніпрі частували борщем за донат на ЗСУ

борщ
. Дніпровська міська рада

У міському палаці дітей та юнацтва Дніпра вже шостий рік поспіль відзначили свято борщу. Цього дня традиційно всіх охочих частували борщем, а також збирали донати на Збройні сили України.

Про це мовиться на сайті Дніпровської міської ради.

"Окрім частування борщу на дітей та батьків чекали різноманітні конкурси та майстер-класи, також діти показували свої таланти. По території ми розмістили кілька фотозон. Традиційно розмістили QR-коди та скриньки, куди всі охочі могли задонатити на потреби українських воїнів", — розповіла заступниця директора департаменту молодіжної політики міськради Тетяна Журова.

На святі представили веганський, Полтавський, класичний, з різними видами м’яса та ще кілька варіацій борщу.

У Дніпрі влаштували свято борщу, де збирали гроші на армію
На святі представили кілька варіацій борщу. Дніпровська міська рада

Анна Мінько готувала веганський борщ. Каже, всі інгредієнти — з городу бабусі, а ще курт та борошно.

"Це такий сімейний рецепт. Можна замість курту додавати звичайну квасолю та інші інгредієнти. В цілому, люблю готувати борщ і готую лишень веганський", — сказала жінка.

Чотирирічний Кирило та його мама Анна Кравцова ласували звичайним класичним борщем з куркою. Скуштувати традиційну українську страву родина прийшла одразу після занять у міському палаці. Анна говорить: такі родинні свята дуже сьогодні необхідні, аби дитина хоч трохи відволікалась від подій сьогодення.

У Дніпрі частували борщем за донат на ЗСУ
Анна Кравцова з сином Кирилом ласували звичайним борщем з куркою. Дніпровська міська рада

"Ми вдома також частенько готуємо борщ. Я додаю три види мʼяса і обовʼязково, аби томат у борщі був лише натуральний. У цілому, для нашої родини це одна із улюблених страв. Бо мій син любить борщ більше, ніж суп", — розповіла вона.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок