Відремонтувати або пошити власні речі. У Кривому Розі для переселенців відкрили швейну майстерню

Відремонтувати або пошити власні речі. У Кривому Розі для переселенців відкрили швейну майстерню

швейна майстерня для ВПО
. Фото: Суспільне Дніпро

У Кривому Розі на базі місцевого фахового коледжу Державного університету економіки і технологій відкрився робітничий простір для внутрішньо переміщених осіб – швейна майстерня. Зараз у ній навчаються троє переселенців, розповіла Суспільному комендантка гуртожитку Ірина Несененко.

Валентина виїхала з Малої Олександрівки у квітні 2022. Розповідає, вирішила навчитися шити собі одяг.

"Я вважаю що це хобі є корисним, тому що, як нам сказали, що можна одяг коригувати, можна власні вироби робити. Зараз нас навчають шити постільну білизну, і от саме зараз ми робимо наволочки", – говорить вона.

Відремонтувати або пошити власні речі. У Кривому Розі для переселенців відкрили швейну майстерню
Переселенка Валентина. Фото: Суспільне Дніпро

Майстерню відкрили за підтримки міжнародних партнерів та громадських організацій. Зараз її відвідують троє переселенців, каже Ірина Несененко. Вона разом з двома помічницями навчає людей пошиттю постільної білизни, одягу та інших речей.

У Кривому Розі для переселенців відкрили швейну майстерню
Ірина Несененко навчає переселенців шити. Суспільне Дніпро

"Навчатися приходять постійно зараз три, а підшити там, звертаються звичайно родини, мами, то буває 2-3 рази на день до них приходять. Так як вони спробували прошивати на наших швейних машинках оверлоках, тому вони можуть навіть піти навчатися і отримувати сертифікати", – каже вона.

За їїсловами, зараз до них найчастіше звертаються жінки, аби підшити одяг дітям. Жінка каже, проєкт функціонуватиме на постійній основі.

Нині у гуртожитку навчального закладу проживають 137 внутрішньо переміщених осіб, більшість — з Херсонської та Миколаївської областей.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок