Нове епідемічне районування: кількість "червоних" зон зросла з 14 до 21

Нове епідемічне районування: кількість "червоних" зон зросла з 14 до 21

Нове епідемічне районування: кількість "червоних" зон зросла з 14 до 21
. Associated Press

В Україні за результатами засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оновили епідемічне зонування. Кількість "червоних" зон збільшили з 14 до 21.

Про це повідомив у своєму Facebook міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

"Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. З 00 годин 00 хвилин 31 серпня (понеділок) почне діяти нове епідемічне зонування", – написав він.

Відтак, кількість "червоних зон" в Україні зросте від 14 до 21.

Відповідно до повідомлення, до "червоної" зони віднесуть міста Івано-Франківськ та Калуш Івано-Франківської області; місто Ізмаїл Одеської області; міста Бережани, Чортків та Бережанський район Тернопільської області; Вижницький, Глибоцький та Новоселицький райони Чернівецької області. Також у зоні залишились місто Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області;️ місто Біляївка Одеської області; міста Дубно та Острог, Костопільський та Радивилівський райони Рівненської області; місто Чернівці, Заставнівський та Кіцманський райони Чернівецької області.

При цьому через покращення епідеміологічної ситуації до "червоної" зони більше не належать міста Самбір на Львівщині та Рівненський район Рівненщини.

Кількість "помаранчевих" зон зменшилась із 75 до 73. З переліку вибули Івано-Франківськ; Ізмаїл Одеської області; міста Бережани, Чортків та Бережанський район Тернопільщини; Вижницький, Глибоцький та Новоселицький райони Буковини, які перейшли до "червоного" списку. Через погіршення епідеміологічної ситуації до переліку додались, зокрема, місто Березань Київщини; Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Збаразький, Козівський, Лановецький, Теребовлянський та Чортківський райони Тернопільщини; Луцьк; Житомир, Коростень та Коростенський район Житомирщини; Чорноморський та Тарутинський район Одещини; Волочиський район Хмельниччини, Мукачево, Виноградівський район Закарпаття; Демидівський та Корецький райони Рівненщини; низка районів Житомирської області; Суми та Бобровицький район Чернігівщини.

Загалом до "помаранчевої" зони увійшли міста Луцьк та Володимир-Волинський, Луцький та Маневицький райони Волинської області; місто Коростень, Житомирський та Коростенський райони Житомирської області; міста Ужгород, Мукачево та Чоп, Виноградівський, Міжгірський, Перечинський, Тячівський та Ужгородський райони Закарпатської області; міста Болехів, Бурштин та Яремче, Богородчанський, Верховинський, Галицький, Долинський, Калуський, Коломийський, Надвірнянський, Рогатинський, Рожнятівський, Снятинський та Тлумацький райони Івано-Франківської області; місто Березань та Києво-Святошинський район Київської області; міста Львів, Моршин та Самбір, Жовківський, Пустомитівський та Яворівський райони Львівської області; місто Чорноморськ, Болградський, Овідіопольський та Тарутинський райони Одеської області; місто Вараш, Гощанський, Демидівський, Дубенський, Зарічненський, Здолбунівський, Корецький, Острозький та Рівненський райони Рівненської області; місто Суми Сумської області; місто Тернопіль, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Збаразький, Козівський, Лановецький, Монастириський, Теребовлянський, Тернопільський та Чортківський райони Тернопільської області; місто Харків та Богодухівський район Харківської області; Волочиський район Хмельницької області; місто Новодністровськ, Герцаївський, Кельменецький, Путильський, Сокирянський, Сторожинецький та Хотинський райони Чернівецької області; Бобровицький район Чернігівської області.

Нове епідемічне зонування запроваджується на 14-денний термін.

Що відомо

  • Станом на ранок 27 серпня в Україні зафіксовано 1974 нових випадків коронавірусу, з них 49 – летальних.
  • Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин на 2 місяці до 31 жовтня у зв’язку зі збільшенням кількості хворих на коронавірус.
  • Раніше Міністерство охорони здоров'я оновило карту "жовтих", "помаранчевих" і "червоних" зон України, з 24 серпня збільшивши кількість "червоних" зон із 8 до 14.

На початок