До дня вчителя завідувач кафедри фізики Херсонського ліцею отримав нагороду від Володимира Зеленського

До дня вчителя завідувач кафедри фізики Херсонського ліцею отримав нагороду від Володимира Зеленського

До дня вчителя завідувач кафедри фізики Херсонського ліцею отримав нагороду від Володимира Зеленського
. Максим Пашко отримав нагороду від Володимира Зеленського Фото: Максим Пашко/Facebook

Напередодні Дня вчителя завідувач кафедри фізики Херсонського фізико-технічного ліцею Максим Пашко отримав нагороду від Президента України Володимира Зеленського.

Про це вчитель Максим Пашко розповів Суспільному.

"Мене нагороджували як людину, яка підготувала переможницю всесвітньої олімпіади з фізики у Токіо. Сама переможниця, Марина Богдан — моя учениця з Херсона. Через війну вона переїхала на навчання до Києва", — розповів викладач.

Завідувач кафедри фізики працює у Херсонському фізико-технічному ліцеї 25 років, багато його вихованців стали призерами всесвітніх олімпіад. Максим Пашко є одним із тренерів збірної України з фізики.

Рік тому, виїхавши з окупованого Херсона, разом із колегами за підтримки закордонних учених, він створив онлайн-курс фізики — безплатний для учнів, щоб підтримати їх у бажанні займатися цією наукою.

"За цей рік наша онлайн-школа OnlinePhysicsSchool реалізувала багато цікавих і корисних проєктів. Це й розроблений курс підготовки до олімпіад із фізики, і двомісячні курси підготовки випускників до НМТ, і авторські курси з астрофізики, акустики, програмування. Наші викладачі влітку провели тритижневу виїзну науково-мотиваційну школу для дітей військовослужбовців. Крім того, провели інтенсивну підготовку збірної команди українських школярів до Всесвітньої олімпіади з фізики в Японії. Результатом стали одна срібна та чотири бронзові медалі. А зараз онлайн-школа почала свій другий навчальний рік — вона відкрита, безплатна та об'єднує тих, хто цікавиться чудовою наукою - фізикою, як учнів, так і вчителів", — розповів Максим Пашко.

За свою діяльність у жовтні 2022 року Максим Пашко отримав орден "За заслуги" ІІ ступеню. Нагородою в цьому році стала Президентська премія.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок