Скульптури від українських митців представлять на новій виставці в "Українському домі"

Скульптури від українських митців представлять на новій виставці в "Українському домі"

Скульптури від українських митців представлять на новій виставці в "Українському домі"
. Фото: Національний центр "Український дім"/Facebook

У Національному центрі "Український дім" відкриється виставка "Простори. Межі. Кордони", присвячена сучасній українській скульптурі. Вона триватиме з 29 вересня до 5 листопада. Про це повідомила пресслужба "Українського дому".

У межах проєкту свої твори представлять 40 українських митців, які поєднують скульптуру з новими медіа.

"Експонати створені в різноманітних техніках та масштабах: від інсталяції на мілітаристичну тему зі ста об’єктів у центральному залі до скульптурних робіт у камерних і навіть інтимних просторах", — повідомляють організатори.

Кураторами проєкту стали;

  • Ігор Абрамович;
  • Аліса Гришанова;
  • Олександр Соловйов;
  • Катерина Цигикало.

Вони запитують: "Наскільки вразливими є геополітичні рубежі в сучасному світі? Чи є особистісні межі рухомими і мінливими? Чи реально дотягнутися до кордонів неосяжного простору? А по тому — розібратися з власними обмеженнями і віднайти перспективи?".

Свої роботи на виставці представлять художники: Олексій Абрамов, Петро Антип, Юлія Бєляєва, Назар Білик, Степан Будулак, Василина Буряник, Дмитро Грек, Петро Гронський, Василь Дмитрик, Маргарита Журунова та Богдан Локатир, Єгор Зігура, Микита Зігура, Олексій Золотар, Костянтин Зоркін, Анна Іванова, Жанна Кадирова, Віталій Кохан, Микола Кривенко, Олександра Кришовська, Євген Примаченко, Єлена Орап, Даша Подольцева, Олексій Шмурак, Сергій Радкевич, Даниїл Ровенчин, Степан Рябченко, Володимир Семків, Юлій Синькевич, Анатолій Твердий, Василь Цаголов, Вероніка Чередниченко, Даша Чечушкова, Поліна Щербина, Денис Шиманський, Ольга Штейн, Владислав Юдін.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок