Близько 130 вимушених переселенців отримали нове житло в місті Свалява на Закарпатті

Близько 130 вимушених переселенців отримали нове житло в місті Свалява на Закарпатті

Близько 130 вимушених переселенців отримали нове житло в місті Свалява на Закарпатті
. Діана Шух/Суспільне Ужгород

Близько 130 вимушених переселенців отримали нове житло в місті Свалява Мукачівського району. Людей заселили в гуртожиток та модульні будинки. Для цього зробили ремонт та закупили меблі. Профінансували роботи благодійні організації.

Про це Суспільному розповіла завідувачка шелтеру для ВПО Марія Герко. За її словами, до цього переселенці жили в студентському гуртожитку.

Лариса з родиною — двічі переселенці. У 2014 році з Донецька переїхали до Маріуполя, у 2022 — до Сваляви. Зараз вони живуть у відремонтованому гуртожитку.

"До того моменту як почалася війна, я ніколи не була на Закарпатті. Так життя склалося, що треба було кудись їхати. Куди нам повертатися? Ми ще не знаємо, чи буде нам куди повертатися, чи ні. Дві кімнати ми займаємо, є туалет, душ. Кухня у нас є спільна: там є піч, мікрохвильова піч, чайники, холодильники", — розповіла Лариса.

Близько 130 вимушених переселенців отримали нове житло в місті Свалява
Діана Шух/Суспільне Ужгород

У гуртожитку проживають 47 жінок, 12 чоловіків та 30 дітей. Поруч є модульне містечко. Туди заселили близько 40 людей. Ремонт та будівництво зробили за гроші благодійних організацій.

"На цій локації знаходяться 10 модульних будиночків та двоповерхова будівля, у якій проведені ремонтні роботи за сприяння благодійної організації "Caritas". Також надані меблі та побутова техніка благодійними організаціями «Проліска», благодійною організацією "Людина в біді Словацька Республіка" та "Доркас", — завідувачка шелтеру для ВПО Марія Герко.

Переселенці живуть в будинках та в гуртожитку безкоштовно.

Близько 130 вимушених переселенців отримали нове у Сваляві
Діана Шух/Суспільне Ужгород

Підписуйтеся на Суспільне Ужгород: Facebook, YouTube, Telegram, Viber, Instagram, Threads

На початок