У Криму пролунали вибухи: окупанти заявили про удар по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі

У Криму пролунали вибухи: окупанти заявили про удар по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі

Важливо
У Криму пролунали вибухи: окупанти заявили про удар по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі
Штаб ЧФ РФ у Севастополі. Фото: Telegram-канал «ЧП/Севастополь»

В окупованому вдень 22 вересня Севастополі пролунало декілька потужних вибухів. Окупаційна влада повідомляє про ракетний удар по штабу Чорноморського флоту Росії. Раніше про низку вибухів в різних місцях Криму Суспільному повідомили мешканці окупованого півострова.

Читайте цей матеріал кримськотатарською

Про вибухи в Севастополі так званий губернатор міста Михайло Развожаєв написав на своєму Telegram-каналі.

"По штабу флоту вороги завдали ракетного удару. Біля театру Луначарського впав уламок", — йдеться у повідомленні.

Також він зазначив, що можлива ще одна атака.

"Прохання не виїжджати до центру міста. Не виходити із будівель. Всім, хто знаходиться поряд зі штабом флоту — при звуках сирени, пройти в укриття", — написав Развожаєв.

Вибухи у Севастополі Суспільному Крим також підтвердив місцевий мешканець.

Окупаційний "голова Криму" Сергій Аксьонов заявив про збиття ракет силами протиповітряної оборони.

"Над територією Республіки Крим силами ППО збиті крилаті ракети. Зберігайте спокій та довіряйте лише офіційним джерелам інформації", — написав він на своєму Telegram-каналі.

Місцеві Telegram-канали публікують наслідки удару по штабу ЧФ РФ у Севастополі.

У Севастополі звучить сигнал ракетної небезпеки, повідомляє РІА "Новости Крым".

"Зараз у місті чути повітряну тривогу. Нас на роботі зараз відведуть в укриття", — підтвердив Суспільному Крим місцевий мешканець.

Над бухтою Севастополя опустили димову завісу. Рух Керченським мостом був перекритий вдруге за день. Також призупинив рух морський пасажирський транспорт в місті.

В Міноборони РФ заявили, що під час атаки на Севастополь засобами ППО було збито пʼять ракет.

"Під час відбиття ракетної атаки засобами протиповітряної оборони збито п'ять ракет. Внаслідок нападу пошкоджено історичну будівлю штабу Чорноморського флоту. За наявною інформацією, один військовослужбовець загинув", — йдеться у повідомленні.

Коментарі української сторони щодо удару по Севастополю

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук у своєму Telegram-каналі поширив відео із наслідками атаки на місто, яке публікують соцмережі, і написав: «Ми ж обіцяли, що "далі буде"».

Успішний ракетний удар по штабу окупантів підтвердили в Збройних силах України.

Коментуючі ситуацію у Криму, керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк зазначила, що Сили оборони України мають ще багато роботи, щоб знищити усі потужності російських військ на окупованій території.

"Треба усвідомлювати, що ворог довготривалий час розгортав багато пунктів базування по Кримському півострову і тому у Сил оборони, для того щоб знищити усі потужності ворога на тій території, роботи ще багато. Таких точок на мапі Криму ще багато і працювати нам по них іще довго", — розповіла вона.

Наталія Гуменюк зазначила, що треба набратися терпіння та чекати на хороші новини.

Наслідки ракетного удару по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі

У Криму фіксують перебої у роботі інтернету, повідомив "радник" окупаційного голови Криму Олег Крючков. Він пояснив збій масовою кібератакою.

Поруч із театром Луначарського у Севастополі окупанти прибирають шматок збитої ракети.

"Увага мешканців, які проживають та працюють поряд із театром Луначарського! Наразі оперативні служби будуть прибирати шматок збитої ракети, який знаходиться поряд із театром. Не виходьте із будинків! Щільно зачиніть вікна і надалі до них не підходьте", — повідомив окупаційний губернатор міста Михайло Развожаєв.

Він також зазначив, що від ударної хвилі повибивало шибки в десяти житлових будинках у центрі міста.

На 23 вулицях міста перекрили газопостачання, повідомляє "Севастопольгаз".

Раніше вибухи у Криму чули в районі аеродрому в місті Саки та Гвардійського під Сімферополем, а також поблизу Роздольного на північному заході півострова.

Що відомо про останні вибухи в окупованому Криму

  • 20 вересня, в різних районах Севастополя пролунали вибухи.Окупаційна влада заявила про збиття безпілотників в районі Верхньосадового та Качі. Так званий "губернатор" міста Михайло Развожаєв заявив про нібито відбиття силами ППО ракетної атаки на Севастополь.
  • За даними місцевих каналів, пожежа виникла біля військової частини у Верхньосадовому. В ЗСУ підтвердили успішне ураження командного пункту Чорноморського флоту РФ біля селища Верхньосадове поблизу окупованого Севастополя, а пізніше зʼявилися супутникові знімки з наслідками удару.
  • В ніч на 21 вересня Сили оборони України завдали комбінованого удару по військовому аеродрому російської армії поблизу міста Саки в окупованому Криму.
  • Окупаційна влада півострова заявила, що Крим був атакований кількома групами БпЛА. Про вибухи повідомляли жителі Євпаторії, Сімферополя, Севастополя, Сак, Новофедорівки та інших населених пунктів. Сили ППО російської армії нібито змогли знищити 19 безпілотників.
  • Вранці 13 вересня численні українські ракети вдарили по Севморзаводу, який у складі військово-морської бази Чорноморського флоту Росії у Севастополі.
  • Були вражені десантний корабель "Мінськ" та підводний човен типу "Ростов-на-Дону".
  • У Силах спецоперацій України заявили, що ракетний удар по судноремонтному заводу у Севастополі став можливий завдяки проникненню української групи бійців у тил росіян та коригуванню вогню. У ССО розповіли, як проводилася відповідна операція.

Підписуйтеся на новини Суспільне Крим у Telegram, Viber та у Facebook

На початок