Школяр з Тернопільщини передав гроші для ЗСУ, які заробив піснею "Слава Україні"

Школяр з Тернопільщини передав гроші для ЗСУ, які заробив піснею "Слава Україні"

Школяр з Тернопільщини передав гроші для ЗСУ, які заробив піснею "Слава Україні"
. Суспільне Тернопіль

Школяр з Копичинців Максим Бараболя передав гроші для ЗСУ. Їх він заробив під час виконання пісні "Слава Україні". В соціальних мережах відео з виконанням цієї пісні набрало 5 мільйонів переглядів. Про це хлопець розповів Суспільному.

За словами Максима, він прийшов до волонтерського штабу, щоб передати гроші для допомоги українським військовим. Зібрав 7 тисяч 573 гривні.

"За гроші, які передав Максим, придбаємо амуніції, якої потребують воїни з Копичинецької громади", — каже волонтер Руслан Бабич.

Пісню "Слава Україні", каже Максим Бараболя, написав сам.

Хлопцеві 11 років. Навчається в 6 класі Копичинецького ліцею №2.

Максим разом з однокласниками
Максим разом з однокласниками. Суспільне Тернопіль

Учителька Оксана Новоженець розповідає, Максим постійно бере участь у шкільних заходах на підтримку ЗСУ.

"Він творчий, виступає дуже часто на концертах, які відбуваються в нас в актовому залі, на родинному святі. Завдяки йому ми зібрали невеличку суму для наших ЗСУ", — розповідає педагогиня.

Оксана Новоженець
Оксана Новоженець. Суспільне Тернопіль

Також завдяки Максиму та його авторській пісні, про ліцей дізналися в Україні, — розповідає Оксана Новоженець.

Музикою хлопець займається з семирічного віку, — каже батько Максима Роман Бараболя. Розповідає, у репертуарі сина уже майже пів сотні українських пісень. Коли почалася повномасштабна війна, то у музиці довелося зробити перерву.

"Він дуже важко переживав початок війни, хоча ми тут бойових дій не відчували, але ті всі сирени і все, що показували по телебаченні, його сильно вразило, він дуже важко це все переживав. Почалися жорстокі події в Бучі, Ірпіні, оті всі трагедії, що відбувалися, то просто шок був для всіх, ну але музикою потрібно було займатися".

Роман Бараболя разом із сином Максимом
Роман Бараболя разом із сином Максимом. Суспільне Тернопіль

Аби відволікти сина від переживань, запропонував йому написати пісню для ЗСУ, — розповідає Роман.

"Одного вечора я повернувся з роботи і Максимко каже: "тату, я підібрав пісню на "Батько наш Бандера". Кажу: "заграй мені". І він заграв. Ми вирішили під мотив пісні цієї, під цю мелодію, написати свої слова на підтримку ЗСУ. З цією піснею він неодноразово виступав в будинку культури, в Яблунові, в музичній школі, всюди, де тільки проводили збори коштів на ЗСУ — його запрошують і він співає".

"Я ще малий, не можу ні воювати, ні грошей заробляти. Я хотів підтримати воїнів морально", — каже Максим.

Максим Бараболя
Максим Бараболя. Суспільне Тернопіль

Наприкінці березня минулого року на авторську пісню Максима "Слава Україні" відзняли кліп, у створенні якого допомагали відеограф Ярослав Островський та викладач музики Ярослав Боднарчук. У соцмережах він набрав 5 мільйонів переглядів.

"Я мрію, щоб скоріше закінчилася війна. Щоб наші воїни повернулися додому живі і здорові. Щоб всі діти мали батьків, щоб не гинули на війні".

Максим Бараболя
Максим Бараболя. Суспільне Тернопіль

На початок