Обстріли Херсона, затримання військкома, "Жовта стрічка" на ТОТ. 574 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Обстріли Херсона, затримання військкома, "Жовта стрічка" на ТОТ. 574 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Оновлено
Обстріляний тролейбус Херсон
. Херсон, обірваний електродріт на дорозі після обстрілів військ РФ, 19 вересня 2023 р. Фото: Суспільне Херсон

574 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російська армія продовжує обстрілювати Херсон та Херсонську область з різного виду озброєння. Водночас Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу, знищують командні пункти, склади, зброю та техніку військ РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється. Тут читайте новини за 19 вересня, відеосюжети та дайджести новин — на YouTube Суспільне Херсон.

Головне на цей час

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

На Херсонщині ймовірний обстріл РФ Тягинської громади

Керівник Бериславської РВА Літвінов повідомив у Telegram про ймовірний авіаційний обстріл військовими РФ Тягинської громади на Херсонщині. Він закликав людей перебувати в укриттях.

Херсонська область - повітряна тривога!

"Зруйнували все, що можна. Жертви, руйнування, втрат не виміряти". Херсонці розповіли по чергову атаку РФ по місту

Зранку 20 вересня російські військові вкрили вогнем один із прибережних районів Херсона. Атакувала армія РФ і інші населені пункти правобережної Херсонщини, говорить керівник пресофісу обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков. Зокрема, скинули чотири авіабомби на Тягинську громаду та дві — на Миколаївку. Подробиці чергових російських обстрілів по місту та області дізнавалось Суспільне.

Херсонський центр крові на 21 вересня потребує донорів

Херсонський обласний центр служби крові на 21 вересня потребує донорів першої, другої позитивної та усіх груп з негативним резус-фактором. Кров необхідна важкохворим та пораненим внаслідок обстрілів РФ місцевим жителям. Центр працює з 8 до 13 години за адресою: Миколаївське шосе, 7.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Херсонська область - повітряна тривога!

Жительку Херсонщини ошукав шахрай на понад 160 тисяч гривень

На Херсонщині жительку Нововоронцовки ошукав шахрай на понад 160 тисяч гривень. Їй подзвонив невідомий та представився співробітником банку, про це у Facebook повідомила поліція.

На Херсонському напрямку армія РФ обстріляла протягом доби 10 населених пунктів

За даними Генштабу, упродовж доби на Херсонському напрямку військові РФ завдали авіаційних ударів по Козацькому, Ольгівці, Токарівці та Тягинці. З артилерії та мінометів обстріляли 10 населених пунктів. Серед них — Саблуківку, Республіканець, Миколаївку, Дніпровське та Кізомис.

Російська армія атакувала Білозерку: є поранений

Армія РФ атакувала Білозерку на Херсонщині. Через обстріл у селищі зникло світло. Поранений 23-річний чоловік. Він перебуває у лікарні, повідомив у Telegram голова ОВА Прокудін.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Херсонська область - повітряна тривога!

Внаслідок обстрілу Комишан у передмісті Херсона, поранена 19-річна дівчина

На світанку російська армія вдарила по будинку у селищі Комишани поблизу Херсона. Поранена 19-річна дівчина. З мінно-вибуховою травмою її ушпиталили, повідомили в ОВА.

Російські війська посилили авіаудари по прибережних громадах Херсонської області

Голова Херсонської ОВА Прокудін в Telegram повідомив, що російські війська посилили авіаудари по прибережних громадах області. Відомо про скидання дев'яти керованих авіабомб на Тягинку, Миколаївку та Одрадокам'янку.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Ймовірний авіаобстріл Тягинської громади

На Херсонщині ймовірний авіаційний обстріл Тягинської громади військовими РФ, повідомив керівник Бериславської РВА Літвінов. Він закликав людей перебувати в укриттях.

Херсонська область - повітряна тривога!

У Херсоні 80% комунікацій готові до опалювального сезону

У Херсоні 80% комунікацій готові до опалювального сезону. Населеним пунктам області, де немає електрики та газу, нададуть дрова. Щоб допомогти людям з опаленням, ведуться перемовини з благодійними фондами, повідомив керівник пресофісу ОВА Толоконніков.

Зранку російська авіація скинула шість КАБів на Тягинську громаду

Сьогодні зранку російська авіація скинула шість керованих авіабомб на населені пункти Тягинської громади на Херсонщині, повідомив Суспільному керівник пресофісу ОВА Толоконніков.

Співробітники СБУ виявили у Херсоні схрон зі зброєю військових РФ

У Херсоні співробітники СБУ у покинутій будівлі приватного підприємства виявили тайник зі зброєю. Під час окупації військові РФ сховали у ньому понад 30 мінометних та якірних річкових мін, 30 гранатометних пострілів, повідомила у Telegram СБУ.

Заслужили осуд свого народу – про новообраних депутатів кримських татар в окупованій частині Херсонщини

На минулих так званих виборах (не визнаних в Україні та міжнародним співтовариством) у підконтрольну Кремлю окупаційну Херсонську обласну Думу депутатами від російської партії влади стали два кримськотатарські бізнесмени з Криму – Рустем Німетуллаєв та Енвер Абдураїмов.

Хто ці бізнесмени і що думають експерти та кримські лідери думок з цього приводу читайте у нашому матеріалі.

Судитимуть жителя Херсонщини, який напідпитку намагався дати хабаря поліцейському

Жителя Херсонщини, який напідпитку намагався дати хабаря поліцейському, судитимуть. Він запропонував правоохоронцю 8 тисяч гривень за керуванням авто в стані наркотичного сп'яніння. Водію загрожує ув'язнення до чотирьох років, йдеться в Telegram Херсонської обласної прокуратури.

У Херсоні попрощались з загиблим військовим з Голопристанської громади Олександром Пузовіком

Сьогодні, 20 вересня, у Херсоні попрощались з загиблим військовим з Голопристанської громади Олександром Пузовіком.

Обстріли Херсона, затримання військкома, "Жовта стрічка" на ТОТ. 574 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Фото: Суспільне Херсон

Він загинув під час артилерійського обстрілу РФ 11 вересня.

Обстріли Херсона, затримання військкома, "Жовта стрічка" на ТОТ. 574 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Фото: Суспільне Херсон

Судитимуть 14 російських військовослужбовців, які брали участь у придушені мирних протестів у Херсоні

Судитимуть 14 російських військовослужбовців, серед яких генерал-майори, полковники, підполковник та їх підлеглі, повідомляється на сайті Херсонської обласної прокуратури.

Навесні 2022 року вони брали участь у придушені мирних протестів у Херсоні, застосовували зброю проти людей. Затримали та незаконно ув'язнили щонайменше 11 херсонців, яких відправили до катівень. Усі підозрювані перебувають у розшуку.

Херсонська область - відбій повітряної тривоги!

Ймовірний авіаційний обстріл Тягинської та Бериславської громад

Керівник Бериславської РВА Літвінов повідомив про ймовірний авіаційний обстріл Тягинської та Бериславської громад. Він закликав людей перебувати в укриттях.

Херсонська область - повітряна тривога!

Російська армія атакувала різні райони Херсона

Російська армія атакувала різні райони Херсона, повідомив керівник МВА Мрочко.

Особовий склад та техніка: втрати РФ за добу на Херсонщині

За минулу добу на Херсонському напрямку Сили оборони знищили 28 російських військових, танк, БТР, гармату, безпілотник, дві одиниці автобронетехніки та три човни.

У Херсоні чутно вибухи, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Армія РФ вночі обстріляла чотири населені пункти Херсонської громади

Вночі армія РФ атакувала Садове, Придніпровське, Херсон та Молодіжне, повідомила в Telegram Херсонська міська військова адміністрація.

Загалом за добу територію Херсонської громади обстріляли 33 рази. Ураження зафіксували у Степанівці, Херсоні, Садовому, Антонівці, Наддніпрянському та Придніпровському.

Російська армія за добу 118 разів обстріляла Херсонщину

Російська армія упродовж 19 вересня 118 разів обстріляла з різного виду озброєння обстріляла територію Херсонської області. Про це в Telegram повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

Пошкоджені медичні заклади у Херсонському та Бериславському районах, завод, автомобільна база та навчальний заклад у Херсоні. Двоє людей загинули, четверо — поранені, йдеться в повідомленні.

На початок