"Кулемет — це аргумент для ворога": як захищає країну на Запорізькому напрямку військовослужбовець Токар

"Кулемет — це аргумент для ворога": як захищає країну на Запорізькому напрямку військовослужбовець Токар

"Кулемет — це аргумент для ворога": історія військового на позивний Токар
Токар, військовослужбовець 102 окремої бригади сил тероборони. Фото: особистий архів військовослужбовця на позивний Токар

Військовослужбовець 102 окремої бригади Сил тероборони на псевдо Токар майже півтора року захищає Україну на Запорізькому напрямку. До повномасштабної війни чоловік мав хобі – токарний станок, тому, каже, і отримав такий позивний.

Свою історію чоловік розповів кореспондентам Суспільного.

До повномасштабної війни Токар займався виготовленням деталей для машин та комбайнів. Розповідає, після початку збройної агресії РФ змінив токарний станок на "залізного помічника"кулемет "Браунінг", який жартівливо називає "Сопілочкою".

"Кулемет мій, як сопілочка грає. Він в мене немаленький. Працювати з ним має три людини. Допомагають його принести на позиції, розкладати, боєприпаси підносити. Це не для однієї людини".
Військовий 102 бригади Токар
Військовослужбовець на позивний Токар на бойовому чергуванні. Фото: особистий архів військовослужбовця на позивний Токар

Токар розповідає, що виїжджають на бойові позиції з "Браунінгом" та підсилюють побратимів:

"Це є аргументом для ворога. Як йшли ДРГ, відкривається вогонь з кулемета і бажання просуватися далі відпадає. Навіть нещодавно мусив виїжджати, прикрити хлопців. Бо не давали евакуацію зробити, то мусив прикрити".
Шеврони військовослужбовця на позивний Токар
Шеврони військовослужбовця на позивний Токар. Фото: особистий архів військовослужбовця на позивний Токар

У вільний від бойових завдань час, Токар приділяє увагу тренуванням, аби ефективніше вести бій:

"Ворог дуже сильно розвивається і зараз пішли ці FPV-дрони. Вони почали дуже нас сильно тероризувати цим всю нашу техніку, якийсь автомобіль, якщо засікли — починають гатити".

Токар каже: воюватиме, допоки російська армія не піде з української землі. А поки чоловік на війні, вдома його чекають дружина та п'ятирічний син.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок