У п’яти школах Чернівців з поглибленим вивченням іноземних мов продовжать поділ на три групи

У п’яти школах Чернівців з поглибленим вивченням іноземних мов продовжать поділ на три групи

У п’яти школах Чернівців з поглибленим вивченням іноземних мов продовжать поділ на три групи
. Фото ілюстративне. Джерело: Суспільне Чернівці

У п'яти школах Чернівців, де поглиблено вивчають іноземні мови, залишать поділ класів на три групи. Для цього внесуть зміни у Програму розвитку освіти Чернівців і виділять додаткові гроші з міського бюджету.

Про це повідомив заступник міського голови Юрій Лесюк на сторінці у Facebook.

За словами Лесюка, проєкт рішення щодо цього готують на сесію міської ради. Програма Нової української школи не передбачає поділ на три групи для учнів 1-6 класів у ліцеях. Лише для 7-11 класів.

"Наразі, аби був поділ на три групи, потрібно внести зміни до Програми розвитку освіти Чернівців. Адже без цього фінансувати з міського бюджету третю групу немає змоги юридично", — йдеться у повідомленні.

Раніше, 13 вересня, до Чернівецького ліцею №9, де поглиблено вивчають англійську мову, прийшли 10 батьків, які не були згодні з рішенням не ділити класи на три групи. Син Наталії Царенко вчиться у третьому класі, з трьох років поглиблено вивчає англійську мову.

"Ми обрали цей ліцей, щоб дитина могла поглиблено вивчати англійську мову. Ми розуміємо, що для цього потрібна увага кожній дитині. І в ліцеї були створені всі умови для цього", —каже Царенко.

Для вивчення іноземної мови є ефективними заняття у невеликих групах, бо так є час для кожного учня, розповіла вчителька англійської мови Анжеліка Дзюбко.

"Вивчення ефективне, якщо групи не перевищують 10-12 дітей. Це дає можливість спілкування у групах, дискусії, висловлення своєї точки зору. Воно побудоване на мовленні. Це потребує часу і невеликої кількості осіб", — каже Дзюбко.

На початок