Чи планують будувати школи у густонаселених районах Чернівців – відповідь управління освіти

Чи планують будувати школи у густонаселених районах Чернівців – відповідь управління освіти

урок у школі
школа. Суспільне Чернівці

У генеральному плані Чернівців є ділянки, призначені для будівництва нових шкіл та дитсадків. Водночас на це потрібно багато грошей, які під час воєнного стану виділяти "недоречно".

Про це на пресконференції 9 травня розповіла начальниця міського управління освіти Ірина Ткачук у відповідь на запитання Суспільного.

"Треба розширювати нашу мережу шкіл та дитсадків, тому у нашому генплані є території, призначені для будівництва закладів освіти, згідно з усіма будівельними нормами. Але ми розуміємо, що це десятки мільйонів гривень, тому під час війни такі будівництва – не зовсім доречні", – каже Ткачук.

За словами Ткачук, зводити нові заклади можна було б за гроші грантів чи держсубвенцій, але наразі таких можливостей немає. Водночас за останні три роки також зросла кількість приватних шкіл та дитсадків – зараз їх 14.

"Раніше у нас були тільки чотири приватні заклади, які працювали понад 10 років. Зараз ця кількість збільшилася. Також через війну великі приватні школи планують релокуватися до Чернівців: одні шукають приміщення, інші – планують будувати на території міста та області великі заклади на кілька сотень людей", – каже Ткачук.

Раніше Суспільне розповідало у відео, за яких умов можуть збудувати школу на вулиці Текстильників:

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected]

На початок