На Рівненщині шахраї вкрали з рахунку чоловіка майже пів мільйона гривень

На Рівненщині шахраї вкрали з рахунку чоловіка майже пів мільйона гривень

На Рівненщині 26-річний чоловік став жертвою телефонних шахраїв та позбувся майже пів мільйона гривень із банківського рахунку.

Про це 16 вересня повідомили у Нацполіції в Рівненській області.

Чоловік розповів поліції, що напередодні отримав дзвінок на мобільний телефон, невідомий представився працівником банку, назвав його ім'я та прізвище, тим самим запевнив співрозмовника, що він є дійсно представником фінансової установи.

Додзвонювач повідомив, що невідомі намагаються зняти гроші з рахунку чоловіка.

"Аби запобігти "злочинним діям", псевдобанкір наполягав діяти за його вказівками: потерпілий ввів на своєму мобільному телефоні озвучені аферистом цифрові комбінації, а згодом — код-підтвердження транзакції. Відтак, з банківського рахунку чоловіка зникло 475 675 гривень", — повідомили в поліції.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає тюремний термін від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

У поліції нагадали, що у разі надходження таких дзвінків варто перервати розмову та особисто звернутися до відділення банку, або ж зателефонувати на гарячу лінію.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок