У районі Токмака для підсилення військ РФ прибули два десантних полки — військовий оглядач Олександр Коваленко

У районі Токмака для підсилення військ РФ прибули два десантних полки — військовий оглядач Олександр Коваленко

У районі Токмака для підсилення військ РФ прибули два десантних полки
Ілюстративне. Фото: УНІАН

В районі тимчасово захопленого Токмака Запорізької області для підсилення російських військ прибули два полки з 76 десантно-штурмової дивізії РФ.

Про це сьогодні, 9 вересня, повідомив у марафоні "Єдині новини" військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За словами Олександра Коваленка, росіяни зі сходу стягують підрозділи для підкріплення в Запорізькій області:

"Хоча було акцентовано, що РФ збирає "кулак для прориву", нібито, по Лимано-Куп’янській вісі, але при цьому зменшують десантну компоненту, яка повинна приймати в цих штурмових діях. Але зменшують цю ефективність і відправляють туди, де це потрібніше, тобто в Запорізьку область.

В районі Токмака для підсилення військ РФ прибули два десантних полки — військовий оглядач Олександр Коваленко
Військовий оглядач Олександр Коваленко. UA.TV

Військовий оглядач зазначає, що в Запорізькій області особливо важлива в обороні траса на Токмак та трикутник Новопрокопівка – Вербове – Очеретувате:

"Бо там, по-перше, забитий вже наш клин у їх уже другу лінію оборони. Зараз відбувається процес поступових дій, заходів щодо звільнення Новопрокопівки. За Новопрокопівкою буде Ільченкове по трасі 0408. Біля Ільченкового знаходиться остання до Токмака панівна висота. За Ільченковим вже Солодка Балка. І прямий шлях на Токмак..."

За словами Олександра Коваленка, ця логістична артерія дозволить ЗСУ вийти на північно-східний сектор Токмака, а також рухатись у напрямку міста Пологи, якщо буде така необхідність:

"Тобто росіяни тоді будуть взагалі в такому дисонансі: а який напрямок тоді їм закривати, бо можуть Сили оборони України розпочати рух в обидві сторони. І тому для них це є великою проблемою, настільки великою, що вони навіть зі сходу стягують підрозділи для підкріплення в Запорізькій області".

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок