Боксерка з Чернігівщини привезла золоту медаль з Всесвітньої гімназіади в Ріо-де-Жанейро

Боксерка з Чернігівщини привезла золоту медаль з Всесвітньої гімназіади в Ріо-де-Жанейро

Боксерка з Чернігівщини привезла золоту медаль з Всесвітньої гімназіади в Ріо-де-Жанейро
. ФОТО: СК "Берег"

Боксерську золоту медаль Всесвітньої гімназіади в Ріо-де-Жанейро здобула дев’ятикласниця Мар’яна Олешко та привезла її до Ічні. Дівчина розповіла, що провела три поєдинки та у фіналі здобула перемогу над суперницею із Бразилії.

"Сама собі говорила, що я зможу, я виграю цей поєдинок. З великим бажанням виходила на ринг. Вийду і готова розірвати усіх. Була впевнена, що виграю. Я думаю в Україні дівчата сильніші. Українки – сильні дівчата", — говорить боксерка.

Тренер Олег Кравець з СК "Берег" поїхав допомогти Мар’яні технічно та підтримати психологічно.

Тренер СК "Берег" Олег Кравець
Тренер СК "Берег" Олег Кравець. ФОТО: Суспільне Чернігів
"Це відрізнялося від усіх змагань, що я бачив дотепер. Це навіть не чемпіонат світу, не чемпіонат Європи. Це ціле дійство. Більше схоже на Олімпійські ігри. Дехто говорить, що це малі Олімпійські ігри серед школярів", — каже тренер.

Золота призерка Всесвітньої гімназіади Мар’яна Олешко розгорнула на п’єдесталі рідний український стяг.

"Була рада, що саме я на першому місці. Це такі емоції, яких ніколи не переживала. Пишаюся, що це була Україна. Наш український прапор. Перше місце — Україна".
Президент СК "Берег" Віктор Кияновський
Президент СК "Берег" Віктор Кияновський. ФОТО: Суспільне Чернігів

Президент СК "Берег" Віктор Кияновський профінансував всі витрати на переліт до Бразилії. В державі та місцевому бюджеті їх не передбачили. Путівку туди дівчина виборола після перемоги на Всеукраїнській універсіаді в Умані. Там перемогла боксерку із Черкащини. На ці змагання від СК "Берег" їздили чотири спортсмени.

До СК "Берег" в Ічні Мар’яна ходить п’ять років разом із двоюрідною сестрою.

П'єдестал Всесвітньої гімназіади з українкою на чолі
П'єдестал Всесвітньої гімназіади з українкою на чолі. ФОТО: СК "Берег"
"Ми удвох розказували їй, що у нас нічого не виходить, ми хочемо ходити. Вона нас заспокоювала, казала: «Нічого, все переростемо». І ті наші суперниці в залі, яких ми тоді боялися. Зараз взагалі нам нічого із ними робити. Мене тягне до боксу. Я не можу без тренувань. Я сама не розумію чому так".

В цьому році СК "Берег" виповниться 15 років. За цей час мають 20 світових нагород на чемпіонатах Європи та світу. Зі слів Олега Кравця, в різні часи боксом тут займаються близько 100 дітей від чотирьох років. Більшість із них уродженці маленьких сіл Ічнянської та сусідніх громад Прилуцького району. Для таких на базі клубу діє безкоштовний готель, є їдальня, тренажерний зал.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок