Рукоборець з Рівненщини Олег Жох вдесяте став чемпіоном світу з армреслінгу

Рукоборець з Рівненщини Олег Жох вдесяте став чемпіоном світу з армреслінгу

Олег Жох став чемпіоном світу
. Фото: WAF

Спортсмен з Рівненщини Олег Жох вдесяте став чемпіоном світу з армреслінгу, повідомили у Федерації армреслінгу України. У фінальному поєдинку рукоборець переміг казахстанця на ліву руку.

Спортсмен Олег Жох 1 вересня здобув першість лівою рукою на чемпіонаті світу з армреслінгу у місті Алмати в Казахстані. Чемпіонат розпочався 22 серпня і триватиме до 5 вересня.

Рукоборець з Рівненщини Олег Жох вдесяте став чемпіоном світу з армреслінгу
Фото: WAF

Олег Жох вдесяте став чемпіоном світу з армреслінгу
Фото: WAF

Фінальний поєдинок Олега Жоха з казахстанцем Михаїлом Ніфонтовим.

Хто такий Олег Жох

Олег Жох – десятикратний чемпіон світу та переможець багатьох міжнародних турнірів з армспорту.

Рукоборець у 2021 році здолав росіянина в румунському Бухаресті та став дев'ятиразовим чемпіоном світу. Він здобув першість лівою рукою у ваговій категорії до 80 кілограмів.

Наприкінці жовтня 2021 року спортсмен здобув золото на чемпіонаті Європи з армрестлінгу. Це були його перші міжнародні змагання за минулі три роки відновлення після травмування в ДТП у 2018 році.

14 листопада 2018 року спортсмен Олег Жох отримав травму внаслідок ДТП на трасі Київ-Чоп на Рівненщині, зіткнулися вантажівка та легковик. В легковику їхали Олег Жох, його батько Сергій, а також спортсмен з Кременця Тернопільської області Андрій Пушкар. Останні двоє загинули. Після зіткнення Олега Жоха доправили спочатку у реанімаційне відділення Радивилівської лікарні, а згодом до нейрохірургії міської лікарні Рівного.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок