У Дніпрі в пам`ять про загиблих з початку повномасштабної війни дітей розвісили 503 паперові літаки

У Дніпрі в пам`ять про загиблих з початку повномасштабної війни дітей розвісили 503 паперові літаки

акція вшанування загиблих дітей
. Суспільне Дніпро

1 вересня у Дніпрі вшанували пам’ять загиблих з початку повномасштабного вторгнення дітей. На металевій конструкції розмістили 503 паперові літаки — за кількістю загиблих за даними Офісу президента України.

Акцію ініціювала молодь, до неї долучилися і містяни. Вони принесли іграшки.

Вшанування загиблих з початку повномасштабної війни дітей у Дніпрі
На металевій конструкції розвісили 503 паперових літаки. Суспільне Дніпро

"Іграшки — донація небайдужих дніпрян, котрі захотіли так символічно піднести цей подарунок. Для того, щоб усі перехожі змогли просто відчути: це таке саме дитинство, яке вони мали, вони мали на нього право. А хтось, лише через те, що він українець, не мав", — розповіла голова молодіжної ради Дніпра Світлана Кривошей.

Місцевий житель Максим Обушенко прийшов вшанувати пам’ять усіх загиблих. Каже, питанню безпеки дітей у воєнний час треба приділяти більше уваги.

"Це таке нагадування про дитинство, всі ці літачки. У дитинстві дуже часто їх робили. Це такий символ дуже сильний, те, що дійсно страждають найменші в цю війну", — сказав чоловік.

Акції пам`яті загиблих під час війни дітей
Містяни принесли іграшки. Суспільне Дніпро

До проєкту долучилися 15 волонтерів. Вони розробляли інсталяцію близько тижня. Одна з волонтерів, членкиня молодіжної ради Анастасія Медяник, власноруч виготовляла паперові літачки.

"Найскладніше — стояти і бачити, як проходять живі діти, їдуть в колясках, йдуть з батьками. І розуміти, що ось тут жива дитина, а ми говоримо про тих, кого ніколи не побачимо", — сказала вона.

За її словами, ця акція також має нагадати людям про небезпеку воєнних дій для дітей.

Це вже четверта акція вшанування пам’яті загиблих українців. Інсталяція розміщуватиметься протягом дня на площі Героїв Майдану.

Авторка — Олеся Приходько.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок