Апеляційний суд у Сумах прийняв рішення щодо посади керівника лікарні №5

Апеляційний суд у Сумах прийняв рішення щодо посади керівника лікарні №5

Уточнено
Апеляційний суд у Сумах прийняв рішення щодо посади керівника лікарні №5
. В'ячеслав Петренко : Фото: КНП "Клінічна лікарня №5" СМР

Постановою Сумського апеляційного суду вирішено відмовити у поновлені на посаді директора Комунального некомерційного підприємства "Клінічна лікарня № 5" Сумської міської ради В'ячеславу Петренку.

UPD: За уточненою інформацією Суспільного В'ячеслав Петренко не поновлений на посаді директора КНП "Клінічна лікарня" СМР, бо чоловік не припиняв виконувати обов`язки директора, трудові відносини з ним не припинялися, а тому вимога про його поновлення на роботі є передчасною. Тож апеляційну скаргу Сумської міської ради задовольнили частково.

Наразі Суспільне чекає на інформацію стосовного того хто виконує обов'язки керівника.

Постанова опублікована на сайті Єдиного державного реєстра судових рішень 28 серпня.

Сумський апеляційний суд скасував рішення Ковпаківського районного суду міста Суми, яким було відновлено на посаді директора КНП "Клінічна лікарня № 5" В'ячеслава Петренка. Та не задовольнив його позов про поновлення його на посаді. Також чоловіка зобов'язали компенсувати Виконавчому комітету Сумської міської ради 1610 грн 40 коп. сплаченого судового збору за розгляд справи в суді апеляційної інстанції.

Протягом 30 днів з дня складання повного судового рішення на нього можна подати касаційну скаргу до Верховного Суду України.

Наразі Суспільне не має коментаря В'ячеслава Петренка, але може опублікувати його коментар чи позицію на своїх платформах.

КНП "Клінічна лікарня № 5" на своєму сайті стверджує наступне.

"Своєю постановою, Сумський апеляційний суд скасував рішення Сумської міської ради, як незаконне, та підтвердив, що Петренко В.Ю. був призначений на посаду у законний спосіб", — йшлося у повідомлені.

Апеляційний суд у Сумах прийняв рішення щодо посади керівника лікарні №5
Скріншот із сайту КНП "Клінічна лікарня №5" СМР. Фото: Суспільне Суми

Що відомо

  • 23 лютого 2022 на засіданні сесії Сумської міської ради депутати проголосували за приєднання клінічної лікарні №5 до КНП "Клінічна лікарня Святого Пантелеймона".
  • 1 вересня 2022 депутати Сумської міськради скасували наказ відділу охорони здоров’я про переведення нинішнього керівника лікарні № 5 на посаду директора цього ж медзакладу під час сесії.
  • Колектив сумської лікарні №5 висловив занепокоєння щодо повідомлення про приєднання закладу до лікарні св. Пантелеймона. З цього приводу працівники провели збори та ухвалили резолюцію на початку жовтня 2021 року.
  • У Сумській клінічній лікарні №5 20 жовтня 2021 року проводили обшуки.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок