Примусова евакуація дітей зі Степногірська Запорізької області: що відомо

Примусова евакуація дітей зі Степногірська Запорізької області: що відомо

Примусова евакуація із Степногірська: що відомо
Евакуація дітей із прифронтових населених пунктів Запорізької області. Фото: ГУ Нацполіції в Запорізькій області

У Степногірську Запорізької області триває примусова евакуація дітей. Наразі у населеному пункті залишаються 24 дитини.

Про це повідомив Суспільному голова Василівської районної державної адміністрації Богдан Староконь.

За словами Богдана Староконя, дітей евакуюють з міркувань безпеки:

"Майже щоденно ми фіксуємо російські обстріли по житловій забудові. Наступне – це перебої з електроенергією, адже ворог неприцільно, а хаотично обстрілює населений пункт. Це постійні перебої з електроенергією, пошкодження мереж і відсутність того ж інтернету не дозволить розпочати дітям навчальний рік, це також є з однією причин. Безпека перш за все", – говорить Богдан Староконь.

"Ми наголошуємо на необхідності покинути населений пункт". У Степногірську триває евакуація
Богдан Староконь, голова Василівської районної державної адміністрації. Новий очільник Василівської РДА Богдан Староконь. Фото: Запорізька ОВА

Нині вже склали списки дітей, яких повинні евакуювати:

"У Степногірську організовано збірний евакопункт, який готовий приступити до роботи. У Запоріжжі організована приймальня-евакопункт, який буде приймати дітей та батьків. Також в приймальному евакопункті будуть працювати лікарі, психологи, буде надана підтримка, буде надана гуманітарна допомога і, можливо, фінансова. Наразі ми розглядаємо це питання", – зазначив посадовець.

У Степногірську триває примусова евакуація: що відомо
Евакуація дітей із прифронтових населених пунктів Запорізької області, 2023 рік. Фото: Суспільне Запоріжжя

Станом на 29 серпня зі Степногірська виїхали 8 сімей, це 25 осіб – 13 дорослих та 12 дітей. Ще 18 сімей залишаються у населеному пункті:

"Це 50 осіб – 26 дорослих і 24 дитини, з цих 18, 12 не потребують житла в Запоріжжі, чи в іншому якомусь місті, вони або будуть винаймати житло або проживати у своїх родичів".

Відмовляються від евакуації зі Степногірська три родини. З батьками проводять роз'яснювальну роботу, допомагають з побутовими питаннями. За словами Богдана Староконя, траплялися випадки, коли батьки вивозили дітей тимчасово, а згодом — поверталися:

"Ми визначаємо причину їх повернення безпосередньо на територію Степногірська, якщо це догляд за батьками, ще за кимось, ми вирішуємо це питання комплексно, тобто намагаємось знайти житло для всієї родини".

Раніше Суспільне повідомляло, що примусова евакуація дітей оголошена у двох районах Запорізької області — Василівському та Пологівському. А саме: у місті Гуляйполе, селищі міського типу Степногірськ, а також у Преображенці, Єгорівці, Новопавлівці. Вивозити планують 54 дитини та 67 супроводжуючих їх членів сімей.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок