У п'яти населених пунктах Запорізької області оголошена примусова евакуація дітей — Мінреінтеграції

У п'яти населених пунктах Запорізької області оголошена примусова евакуація дітей — Мінреінтеграції

Важливо
У п'яти населених пунктах на Запоріжжі оголошена примусова евакуація дітей
Фото ілюстративне. Евакуація дітей з села Приморське Запорізької області. 31 травня 2023 року. Фото: Суспільне Запоріжжя

Примусова евакуація дітей оголошена у п'яти населених пунктах Запорізької області. А саме, у місті Гуляйполе, селищі міського типу Степногірську, а також у Преображенці, Єгорівці, Новопавлівці. Вивозити планують 54 дитини та 67 супроводжуючих їх членів сімей.

Про це сьогодні, 29 серпня, повідомили у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Як зазначають у міністерстві, відповідне звернення Запорізької ОВА було розглянуто на засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

"Учасники засідання одноголосно проголосували за проведення обов’язкової евакуації у примусовий спосіб дітей з їхніми батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Василівського та Пологівського районів Запорізької області, що розташовані поблизу районів ведення бойових дій", — йдеться у дописі Мінреінтеграції.

Крім дітей, обов’язкова евакуація також стосуватиметься маломобільних осіб, які проживають у зазначених населених пунктах області, зазначили у міністерстві.

Раніше, 28 серпня, віцепрем'єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомляла, що влада має оголосити про обов'язкову евакуацію дітей із Василівського та Пологівського районів Запорізької області.

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок