Продавали наркотики в СІЗО. Київська прокуратура викрила організатора та виконавців

Продавали наркотики в СІЗО. Київська прокуратура викрила організатора та виконавців

Продавали наркотики в СІЗО. Київська прокуратура викрила організатора та виконавців
. Київська міська прокуратура

Київська міська прокуратура викрила трьох учасників угруповання. Їх підозрюють у постачанні та збуті синтетичного наркотику на території столиці та державної установи "Київський слідчий ізолятор".

Про це повідомила пресслужба відомства.

Слідство встановило, що підозрюваний, який наразі утримується в слідчому ізоляторі (СІЗОПенітенціарна установа, яка призначена для утримування осіб, щодо яких було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на будь-якій стадії кримінального судочинства, крім військовослужбовців, які утримуються на гауптвахті.), організував незаконну схему постачання та збуту наркотичного засобу "метадон"Напівсинтетичний лікарський засіб, що використовують для лікування опіоїдної залежності та хронічного болю. Один із найбільш розповсюджених засобів вуличної наркоманії на території міста і до СІЗО.

Зазначається, що чоловік, перебуваючи під вартою, в телефонному режимі керував діями своїх спільників. Також він підшуковував "покупців" наркотиків, організовував придбання та збут "товару". Особисто збирав гроші з продажу та розподіляв між учасниками прибуток.

"За результатами проведення обшуків у камері підозрюваного вилучили мобільний телефон та пакет з наркотичним засобом", — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі поінформували, що за місцями проживання спільників підозрюваного вилучили 17 мобільних телефонів, 6 SIM-карт, предмети, зовні схожі на пістолети, магазини до зброї, набої.

Також правоохоронці виявили 9600 грн та 1950 доларів США, пакети з речовинами, схожими на наркотичні, ваги для зважування наркотиків, саморобні пристрої для вживання наркотичних речовин, флешкарти, банківські картки, стартові пакети та чорнові записи.

За ч.2 ст.307Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів Кримінального кодексу України підозрюваним загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Що відомо про збут наркотиків у Києві та області

Столичні правоохоронці виявили лабораторію, де виготовляли метадон. І затримали "на гарячому" двох людей. За цінами "чорного" ринку вартість вилученого становить понад 1,4 млн доларів США.

Київські правоохоронці затримали чоловіка із партією наркотиків на майже 100 тисяч доларів.

На Київщині правоохоронці виявили нарколабораторію і перекрили канал збуту важких наркотиків та зброї по всій території України.

Наркотики в пакетиках з-під насіння. У Києві затримали організаторку інтернет-крамниці та її спільника.

Правоохоронці викрили шістьох осіб, які масово збували кокаїн, амфетамін та МДМА в Києві. Вони продавали його через соцмережі у різних районах столиці. Так званий "товар" доставляли замовникам через різні служби таксі.

У селищі Баришівка Київської області правоохоронці затримали чоловіка. У його автівці виявили понад 100 згортків з психотропами на 400 тисяч гривень.

На початок