У Запорізькій області навчальний рік стартує в дистанційному форматі, а в подальшому залежатиме від безпекової ситуації

У Запорізькій області навчальний рік стартує в дистанційному форматі, а в подальшому залежатиме від безпекової ситуації

Дистанційна освіта в Запорізькій області
Юрій Малашко та Людмила Бухаріна під час брифінгу. Фото: ЗОВА

У Запорізькій області навчальний рік стартує в дистанційному форматі, а в подальшому — залежатиме від безпекової ситуації.

Про це сьогодні, 2 серпня, зазначили під час спільного брифінгу голова ЗОВА Юрій Малашко та директорка Департаменту освіти і науки Людмила Бухаріна в офіційному Медіацентрі при ОДА.

61 % закладів освіти в Запорізькій області мають найпростіші укриття, та на сьогодні безпекова ситуація не дозволяє розпочати змішану форму навчання. Тому навчальний рік стартує дистанційно, зазначив голова ЗОВА Юрій Малашко:

"Є такі види озброєння, при яких ракета летить до нас 40-42 секунди. За цей час діти не зможуть дістатися укриттів. Тому на сьогодні прийнято таке рішення. У разі, якщо безпекова ситуація буде мінятися, будемо переглядати".

У Запорізькій області навчальний рік стартує в дистанційному форматі: в подальшому — залежатиме від безпекової ситуації
Голова ЗОВА Юрій Малашко. Фото: ЗОВА

Директорка Департаменту освіти та науки ОДА Людмила Бухаріна зазначила, що робота щодо створення безпечного освітнього середовища триває. Нині в Запорізькій області реалізується проєкт “Моя фортеця”, в рамках якого облаштовують укриття:

"20 проєктів ми відпрацюємо за державний кошт, за місцевий кошт — 9 проєктів, тобто до кінця року ще 29 проєктів додадуться до списку територій безпечного середовища".

У Запорізькій області навчальний рік стартує в дистанційному форматі: в подальшому — залежатиме від безпекової ситуації
Директорка Департаменту освіти і науки Людмила Бухаріна. Фото: ЗОВА

За словами Людмили Бухаріною, нині серед пріоритетних завдань – забезпечити рівний доступ здобувачів освіти до якісного дистанційного навчання. Насамперед технічними пристроями. Протягом 2022-2023 років Запорізька область отримала 10, 5 тисяч ноутбуків та планшетів. З них понад 2 тисячі отримали учні та 8,5 тисяч — вчителі:

"Протягом тижня ще отримають 4 громади з області, що знаходяться в зоні ведення активних бойових дій. В першу чергу ми забезпечимо ці громади та вразливі категорії здобувачів освіти ".

Загалом в Запорізькій області функціонують 424 школи, але з 1 вересня надаватимуть освітні послуги 380, 44 будуть на простої, через відсутність необхідної кількості здобувачів освіти.

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок