Будівельники, волонтери і влада — черкащани відновили 60 будинків на Херсонщині

Будівельники, волонтери і влада — черкащани відновили 60 будинків на Херсонщині

Будівельники, волонтери і влада — черкащани відновили 60 будинків на Херсонщині
. Фото: Черкаська ОВА

Черкащина продовжує допомагати відбудовувати три деокуповані села на Херсонщині — Іванівку, Новопетрівку та Миколаївку. Наразі там відновлено 60 будинків.

Про це в ефірі телемарафону розповів начальник обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

Зі слів посадовця, до відбудови цих сіл доєдналися і громади області, і волонтерські організації.

"Працюють шість бригад, це 30 людей. Системно постачаємо у міру підготовки будівельні матеріали. Зокрема, в селі Іванівка ми відновили вже 40 будинків. Ще 12 нині в процесі. У селі Новопетрівка — 20 будинків і наразі тривають роботи на 8. А у Миколаївці, це зовсім невелике село, на 50 дворів, сьогодні відновлюють три будинки", — розповів він.

При цьому пояснив, яких фахівців потребує цей проєкт з відновлення:

"Це, в першу чергу, люди, які мають пряме відношення до будівництва. Це, як правило, рівень виконроба, який розуміє, що і як потрібно робити. Підсобниками також долучаються місцеві мешканці та всі охочі волонтери, яких шукають через місцеві адміністрації. Також це люди, які відновлюють дахи. В Іванівці, наприклад, понад 200 будинків, де потрібна заміна дахів. Потрібні і робітники, які вміють встановлювати вікна. Крім того, ми за потреби залучаємо комунальників, для спеціалізованих робіт".

Основа, додав Ігор Табурець, — це волонтери-будівельники:

"Будівельні бригади, які виявили бажання за власні кошти поїхати і провести першочергові роботи. Також на відновлення йдуть субвенції з територіальних громад Черкащини. А на відбудову школи в одному з цих сіл ми хочемо виділити понад 11 мільйонів гривень з обласного бюджету".

Що відомо про проєкт "Пліч-о-пліч"

  • Черкащина долучилася до національної ініціативи, що має назву "Пліч-о-пліч". Спроможні громади України беруть під свій патронат населені пункти на Херсонщині. Регіон став пілотним.
  • Понад 400 будинків на Херсонщині планують відновити коштом Черкащини. Про це в етері Українського радіо Черкаси розповів керівник ОВА Ігор Табурець.

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

На початок