Легка атлетика: чемпіонат світу
Легка атлетика: чемпіонат світу
"Готова на більше". Віцечемпіонка світу Марина Бех-Романчук прокоментувала драматичний фінал ЧС з потрійного стрибка

"Готова на більше". Віцечемпіонка світу Марина Бех-Романчук прокоментувала драматичний фінал ЧС з потрійного стрибка

Ексклюзивно
"Готова на більше". Віцечемпіонка світу Марина Бех-Романчук прокоментувала драматичний фінал ЧС з потрійного стрибка
. Марина Бех-Романчук. Фото: Суспільне Спорт

Ексклюзивний коментар українки для Суспільне Спорт.

Марина Бех-Романчук вперше стала віцечемпіонкою світу в потрійному стрибку. "Срібло" українки стало для збірної першим на ЧС-2023 в Будапешті.

Бех-Романчук, що в потрійному стрибку проводить свій другий сезон на топрівні, вже з першої спроби оновила особистий рекорд сезону — 15 метрів. Та лідирувала з цим результатом до заключного, шостого раунду фіналу.

Лише в останній спробі перевершити Марину вдалося тепер уже чотириразовій чемпіонці світу Юлімар Рохас. Лідерка світового рейтингу з Венесуели виконала шостий стрибок на 15.08 метра та виграла "золото", українці ж відійшло "срібло".

Навіть попри останню спробу Рохас, Бех-Романчук у коментарі Суспільне Спорт розповідає, що була налаштована на перемогу. Та навіть після видатної останньої спроби суперниці була готова чіплятися за дебютний титул чемпіонки світу.

  • Про враження від фіналу:

"Дуже нервово. Мені здається, я сьогодні в секторі залишила половину свого життя. Дуже напружено".

"Я намагалася всю напругу видавати в стрибках, і дуже мені сьогодні було складно. Складно в плані [того], як правильно себе налаштувати, сконцентруватися, перевести те, що я можу, в результат. І були дуже напружені змагання, дуже щільні результати — всі дівчата дуже сильно боролися за медалі".

  • Про стрибок на 15 метрів з першої спроби:
"Я могла більше. Можна було більше, я готова на більше і це відчувала. Десь з якихось певних причин трошечки не склалося, не вдалося реалізувати цей результат в п'ятій-шостій спробах".

"Але сьогодні можна було стрибати, можна було перемагати. Я була готова на це, я це відчувала, просто десь трішки по відчуттях воно ще не склалося. Але дякую Богу за те, що я маю, для мене це дуже дорогоцінна медаль, я дуже-дуже складний шлях до неї пройшла".

"Просто хочу подякувати всім тим людям, які зі мною працювали, які вірили, підтримували, до останнього були біля мене. Коли мені здавалося, що все-все просто валиться і буде повна жесть, вони до останнього в мене вірили і були біля мене. Тому що до мене дотична дуже велика команда, яка мене лікувала, ставила на ноги. Коли були всі перемотані ноги, боліло все, що тільки можна, всі були поряд та вірили до останнього, що я впораюсь".

  • Про думки після переможного стрибка Юлімар Рохас:
"Я знала, що вона стрибне. Не знаю, це мало б сьогодні просто на мене відро вдачі вилитися, аби в останній спробі вона зробила заступ чи ще щось. Але, скажімо, можна було б боротися".

"Я могла в останній спробі все-таки поліпшити свій результат, але в мене настільки було бажання багато, що я просто перечавила цю спробу — і все. Нічого, треба працювати".

"Могла більше, відчувала це". Віцечемпіонка світу Марина Бех-Романчук прокоментувала фінал ЧС-2023 з потрійного стрибка
Призерки ЧС-2023: Леяніс Перес Ернандес, Юлімар Рохас та Марина Бех-Романчук. AP Photos

Що відомо

  • Бех-Романчук — перша українська призерка чемпіонатів світу з потрійного стрибка з 2013 року, коли "бронзу" виборювала Ольга Саладуха.
  • Для Марини "срібло" в Будапешті — друге в кар'єрі на чемпіонатах світу. У 2019 році в Катарі вона також ставала віцечемпіонкою в стрибках у довжину.
  • У Будапешті Бех-Романчук сенсаційно вилетіла зі стрибків у довжину за підсумками кваліфікації, припустившись трьох заступів.
  • "Срібло" ЧС-2023 стрибунка додасть до минулогорічного "золота" чемпіонату Європи, яке також виборола в потрійному.
На початок