Олег Скрипка виступив на фестивалі у Чорногорії, який організувала росіянка: коментар пресслужби

Олег Скрипка виступив на фестивалі у Чорногорії, який організувала росіянка: коментар пресслужби

Важливо
Олег Скрипка виступив на фестивалі у Чорногорії, який організувала росіянка: коментар пресслужби
. Олег Скрипка. Фото: Instagram/o.skrypka

Український музикант Олег Скрипка долучився до фестивалю в Чорногорії, організаторкою якого є російська продюсерка Марія Сьомушкіна. Про це розповіла вона сама на сторінці у Facebook.

"Наприкінці вечора я запросила Олега на сцену, і разом з музикантами-біженцями з Росії, а ще прекрасною співачкою Gladys з Франції трапився прекрасний jam session. На одній музичній частоті й в ім'я миру... ", — написала Сьомушкіна.

Організатори фестивалю Music Saves the World називають його "всесвітнім благодійним музичним марафоном". Раніше подія мала назву "Садиба Jazz"("Усадьба Jazz") і її проводили у різних містах Росії — Москві, Санкт-Петербурзі, Сочі, Казані, Єкатеринбургу, Воронежі — аж до 2019 року.

Коментар від команди Олега Скрипки

У коментарі для Суспільне Культура пресслужба Олега Скрипки зауважила: "це несеться інформаційна атака. Спочатку обвинувачення у фашизмі, потім співпраця з росіянами, антифемініст. Ми це не будемо коментувати, на радість російській пропаганді. Ми завтра представляємо Україну в Брюсселі. І зараз все робиться для того, щоб зіпсувати свято в підтримку України".

Сам Скрипка у відповідь на прохання видання "Детектора медіа" прокоментувати цю подію звинуватив у інформаційній атаці та заблокував журналістку в Instagram.

олег скрипка
Олег Скрипка виступив на фестивалі, організованому росіянкою. Скриншот зі сторінки у Facebook

Хто такий Олег Скрипка

Це український музикант-мультиінструменталіст, вокаліст, композитор, лідер гурту "Воплі Відоплясова", створеного у 1986 році.

2004 року Скрипка стає одним з організаторів фестивалю "Країна Мрій", а також фестивалю сучасної української рок-музики — "Рок-Січ".

З 2016 року Скрипка з "ВВ" підтримував воїнів на передовій: вони виступали у Мар'їнці, Констянтинівці, Селідовому, Дебальцевому та опікувалися бійцями полку "Дніпро-1".

У червні 2023 року концерт гурту у Швейцарії скасували. В ексклюзивному коментарі для Суспільне Культура музикант розповів, що вбачає, що концерт скасували через пісню про Степана Бандеру: "Через цю пісню про Бандеру нам просто повально забороняють концерти. І я просто в шоці, наскільки ця вата проникла в голови європейцям. От зараз нам скасовує влада Цюриха концерт. Бо ми нібито фашисти".

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок