У побитті трансгендерної військової підозрюють 22-річного чоловіка — прокуратура Львівщини

У побитті трансгендерної військової підозрюють 22-річного чоловіка — прокуратура Львівщини

У побитті трансгендерної військової підозрюють 22-річного чоловіка — прокуратура Львівщини
22-річного чоловіка з Рівненщини підозрюють у побитті трансгендерної військової. Фото: Львівська обласна прокуратура

У побитті трансгендерної військової у Львові підозрюють 22-річного жителя Рівненщини.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Слідчі встановили, 15 серпня 2023 року 22-річний чоловік на одній із центральних вулиць Львова напав на трансгендерну військову.

"Словесно ображав жертву, після чого наніс їй декілька ударів кулаками та ногою по обличчю. Чоловік розпочав сутичку з мотивів дискримінації за ознакою гендерної ідентичності", — йдеться у повідомленні.

Прокурори повідомили підозру 22-річному уродженцю Рівненської області. Йому інкримінують вчинення умисних дій, спрямованих на пряме обмеження прав за ознаками статі, інших переконань, поєднаних з насильством (ч. 2 ст. 161 КК України). Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — до 8 років позбавлення волі.

Що відомо про побиття трансгендерної військової у Львові

15 серпня 2023 року у центрі Львова побили трансгендерну військову. Хелен приїхала до Львова на похорон мами. Про це повідомили на Instagram-сторінці громадської організації "КиївПрайд". Відео із моменту нападу Хелен опублікувала на своїй сторінці в Instagram. На відео видно травмоване обличчя дівчини.

Як розповів Суспільному старший інспектор відділу комунікації поліції Львівщини Михайло Василишин, Хелен звернулася із заявою у відділення поліції. Згодом на сайті Поліції Львівської області повідомили, що за фактом побиття відкрили кримінальне провадження.

За даним "КиївПрайд", Хелен уже три роки служить, але не називають підрозділ, де проходить службу військова.

На початок