На Полтавщині арештували майно російського генерала Валерія Капашина на понад 1 мільярд гривень

На Полтавщині арештували майно російського генерала Валерія Капашина на понад 1 мільярд гривень

Оновлено
Майно Валерія Капашина
. Фото: СБУ

Працівники Служби безпеки України на Полтавщині арештували майно російського генерал-полковника Валерія Капашина. Він є начальником федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї при міністерстві промисловості та торгівлі Росії.

Про це 21 серпня розповіла Суспільному речниця обласного управління СБУ Інна Усова.

За даними слідства, Валерій Капашин майно оформив на свою доньку і зятя, які проживали в Україні. Напередодні повномасштабного вторгнення вони виїхали в Росію і отримали громадянство. Загальна вартість вилучених активів — понад 1 мільярд гривень.

"До списку заблокованих активів входять більше ніж 20 комерційних об’єктів, понад 3 тис. квадратних метрів житлової нерухомості та 17 земельних ділянок на території Полтавщини. Серед арештованого майна – будинок родини Капашина, готелі та ресторани преміум класу, а також офісні й торговельно-розважальні центри загальною площею майже 30 тис. м²."

Також близькі Валерія Капашина використовували прибутки бізнесу для фінансування проєктів в Росії та тимчасово окупованому Донбасі.

"Під час обшуків за адресами офісних та житлових приміщень, які належать родині російського генерала, виявлено:військову форму російського зразка, заборонену радянську символіку і пропагандистську літературу Росії, сувенірну продукцію та нагороди, вручені Капашину у Кремлі"

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження:

  • за частиною 4 статті "Провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора";
  • за статтею "Пособництво державі-агресору";
  • за частиною 3 статті 258-5 "Фінансування тероризму".

Арештована майно Валерія Капашина хочуть націоналізувати.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок