"Будь-який інструмент – це для нас дуже важливо": у Полтаві передали допомогу бійцям ЗСУ

"Будь-який інструмент – це для нас дуже важливо": у Полтаві передали допомогу бійцям ЗСУ

Допомога 407му батальйону
. Суспільне Полтава

У Полтаві 18 серпня передали допомогу військовим. Це, зокрема, засоби зв’язку, тепловізори, запчастини, інструменти для ремонту техніки, антени та інше.

Отримають це все бійці 407-го стрілецького батальйону. Допомогу збирали представники обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, розповів Суспільному її голова Григорій Шумейко.

"Нас попросили придбати шість тепловізорів, ми придбали вісім, а решта – це такі різні запчастини і для машин, і для зв’язку, антени, навіть інструмент для ремонту техніки. Тому я іще раз говорю, що сьогодні у нас є на 600 тисяч ми сьогодні передаємо, а решту додамо у найближчі дні", — каже голова обласної організації Профспілки парцівників освіти і науки України Григорій Шумейко.

Передача допомоги бійцям ЗСУ у Полтаві
Передача допомоги бійцям ЗСУ. Суспільне Полтава

За його словами, на це спрямували мільйон гривень. Це гроші із бюджету організації, які протягом трьох років не використовували на свої потреби через пандемію COVID-19 та війну.

"Ці всі речі дуже важливі, оскільки насправді зараз у Збройних силах України не зовсім хороша ситуація із забезпеченням, з тими ж запчастинами. У нас дуже велика проблема – це запасні частини до автомобільної техніки, оскільки у свій час при формуванні підрозділу автомобільна техніка була нам надана не першої свіжості, вона зараз дуже часто виходить із ладу і часто потрібно ремонтувати, тому будь-які запчастини, будь-який інструмент – це для нас дуже важливо. А тепловізорпи, які були куплені цією організацією, це взагалі питання життя наших військовослужбовців", — каже заступник командира військової частини Вадим Гергель.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок