10 застосунків, які допоможуть повернути контроль над життям

10 застосунків, які допоможуть повернути контроль над життям

10 застосунків, які допоможуть повернути контроль над життям
. Суспільне

За статистикою, у 2019 році пересічний користувач проводив 6 годин 43 хвилини на день в інтернеті, з них третину часу, 2 години 24 хвилини, у соціальних мережах. З таким ритмом часу на реальне життя може й не залишитися. 

Понад половина інтернет-трафіку йде зі смартфона. Водночас, саме смартфон може допомогти людині повернути себе в офлайн-світ, сформувати нові звички й нарешті знайти час на спортзал, іноземну мову, малювання тощо. Ділимося підбіркою додатків, які допоможуть повернути контроль над життям.

Слідкувати за часом

Щоб повернути собі контроль над життям, необхідно зрозуміти, на що ми його витрачаємо зараз. Тут стануть в пригоді тайм-трекери, які відслідковуватимуть активність.

MyAddictometer

Додаток покаже, скільки часу забирає у вас телефон, як часто ви розблоковуєте екран, скільки сидите в соціальних мережах та інших додатках. Результати можна побачити на графіку та порівняти їх з досягненнями інших користувачів.

aTimeLogger

У додатку можна відстежити абсолютно всю активність впродовж дня, а потім, завдяки точним і детальним даним, проаналізувати свій розпорядок та звички. Пізніше ж за потреби можна скласти план, щоб бути продуктивнішим на роботі та вдома.

SPACE

Під час першого запуску необхідно буде пройти коротке опитування, яке допоможе додатку зрозуміти, для чого ви використовуєте смартфон зараз та яких результатів хочете досягнути. Після цього ви зможете обмежити час на використання телефону та/чи ввести обмеження на кількість розблокувань екрану за день.

Планувати

10 додатків, які допоможуть повернути контроль над життям
Планування допоможе підвищити продуктивність. Ілюстративне фото

Планування допоможе не витрачати зайвий час на згадування завдань, підвищити продуктивність і не забути про щось важливе.

TickTick

Універсальний планувальник завдань з широким функціоналом. Додаток синхронізується з календарями, є можливість швидко створити замітку голосом, поділитися списком завдань з іншими користувачами, виставляти пріоритети для завдань та об'єднувати їх в теки, додати хештеги й замітки. Окрім мобільного додатка є також і веб-версія.

Habitica

Цей додаток змінює підхід до планування завдань: з серйозних списків на ігровий формат. Усі ваші завдання – це місії, виконавши які, ви підвищуєте свій рівень і "прокачуєте" нові вміння.

To Round

Від інших цей застосунок відрізняється своїм візуальним стилем. Усі завдання подано у вигляді куль: кольори в них позначають категорію, а розмір – важливість.

Сформувати звички

10 додатків, які допоможуть повернути контроль над життям
Застосунки допоможуть сформувати звички. Ілюстративне фото

Хочете почати більше читати, ходити на ранкові пробіжки, вивчити іноземну або ж навпаки – позбутися якоїсь звички, наприклад, кинути палити чи їсти солодке? У цьому теж допомагають додатки для смартфона.

Motivateo

Цей універсальний додаток підійде для формування звичок, планування справ і постановки цілей. Щоб досягти результатів, сплануйте свій день. Ви можете створювати власні звички або скористатися каталогом і вибрати відповідне заняття для себе. Завдяки гнучкій системі нагадувань вам не доведеться все тримати в голові. Коли настане час – додаток нагадає вам, що потрібно зробити.

Звичний трекер

Застосунок допоможе не тільки позбутися шкідливих звичок, а й набути корисні. Для кожної мети можна налаштувати нагадування і відстежити прогрес. Додаток підтримує синхронізацію з кількома пристроями та інтеграцію з Google Fit.

Слідкувати за емоціями

10 додатків, які допоможуть повернути контроль над життям
Не варто забувати про важливість хорошого настрою. Ілюстративне фото

Окрім питань продуктивності не варто забувати про важливість хорошого настрою. Зрозуміти, яке конкретно заняття приносить задоволення, теж допоможуть застосунки.

Daylio

По суті це щоденник, який дозволяє відстежувати зв'язок між вашими повсякденними та робочими справами й емоційним станом. Вам навіть не потрібно нічого записувати, достатньо вибрати потрібні іконки.

How Are You?

За допомогою тестів, корисних порад і візуалізації статистики додаток допоможе глибше зрозуміти свій стан у конкретний момент та самостійно поліпшити якість життя. Застосунок також звіряється з подіями з вашого календаря на смартфоні та дає наочне уявлення про обсяг ваших завдань і цілей в поточний момент.

Читайте також

Як знаходити позитив і мотивацію у складних ситуаціях. Поради експерток

Позитивність: 9 порад для зміни вашого негативного мислення

Професійне вигорання. Що це таке та як не стати його жертвою

На початок