"Гідний останній шлях наших героїв". Новий авторефрижератор отримали пошуковці, що вивозять з поля бою загиблих

"Гідний останній шлях наших героїв". Новий авторефрижератор отримали пошуковці, що вивозять з поля бою загиблих

Авторефрижиратор волонтери пошуковці загиблі бійці Донеччина
Волонтери передали пошуковцям на Донеччину новий авторефрижиратор. Фото: Суспільне Донбас

Автомобіль з морозильною камерою, яка заморожує до мінус 30 градусів, отримали пошуковці асоціації "Плацдарм" на Донеччині. На ньому вивозитимуть тіла полеглих воїнів з поля бою. Купили авто українські благодійники, допомогли іноземні неурядові організації.

Авторефрижератор, розповів голова правління благодійного фонду "Милосердя та здоров'я" Олександр Яцина, має три місця для пасажирів. У авто є кондиціонер і камера заднього виду.

Головне ж, каже, морозильна камера.

"Вона може заморожувати все, що знаходиться всередині, до мінус 30 градусів. Також ми привезли мішки для перевезення хлопців за програмою "На щиті". Це 50 мішків гарної щільності. Ця камера великих розмірів, можна перевозити багато тіл за необхідності", — каже Олександр Яцина.

Авторефрижератор полеглі бійці пошуковці волонтери Донецька область
Голова правління благодійного фонду "Милосердя та здоров'я" Олександр Яцина. Фото: Суспільне Донбас

Автомобіль купили у Франції для пошуковців асоціації "Плацдарм", які з 2014 року займаються пошуком загиблих бійців. Допомогли іноземні благодійні організації.

"Дана автівка це "Ве for UA", тобто "Бельгія для України". Це неурядова бельгійська організація, яка розуміє, що нам треба допомагати не тільки живим людям, алей і гідно ховати та в останній шлях відправляти наших героїв", — розповів Олександр Яцина.

Авторефрижератор полеглі бійці пошуковці волонтери Донецька область
Керівник пошукового загону асоціації "Плацдарм" Олексій Юков. Фото: Суспільне Донбас

"Для нас дуже важливо, щоб тіла, які ми знаходимо, можна було доставляти. Зараз дуже жарко на вулиці, а тіла хлопців, які недавно загинули, треба доставити, щоб рідні могли їх поховати. Вони нам допомогли з пошуком загиблих і безвісти зниклих. Всі, хто нам допомагає, це люди, у яких болить. Болить серце за Україну і кожного хлопця, який віддав своє життя", — зазначив керівник пошукового загону асоціації "Плацдарм" Олексій Юков.

За словами Олександра Яцини, це дев'ята автівка, яку придбали за програмою фонду "На щиті".

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок