Графічні планшети та 3D-принтер. Новий коворкінг для переселенців Луганщини у дніпровському шелтері: як працює

Графічні планшети та 3D-принтер. Новий коворкінг для переселенців Луганщини у дніпровському шелтері: як працює

Коворкінг зона переселенці Луганщина шелтер Дніпро
Нову коворкінг зону для переселенців з Луганщини відкрили у шелтері Дніпра. Фото: Суспільне Донбас

У Дніпрі відкрили нову коворкінг зону у будівлі шелтеру для переселенців Луганщини. Комп'ютери, 3D-принтер, графічні планшети, роботизований конструктор — у цьому хаби вже почали займатися діти: одні малюють, інші вчаться програмувати. Прийти у цей коворкінг може будь-хто.

14-річна Віталіна — з Лисичанська, до Дніпра переїхала минулого року у квітні. Нині живе у шелтері. У коворкінг вона ходить малювати. "Я зазвичай малюю у традиційному стилі. На папері, олівцями, фарбами. А це для різноманітності цікаво. Здебільшого я на телефоні малювала, якщо малювала у діджиталах. Малювала на телефоні, на папері, на одязі, на сумках багато, дуже багато. Я сумки, одяг люблю прикрашати", — розповіла переселенка з Лисичанська Віталіна Бондар.

Коворкінг зона діти шелтер Дніпро переселенці Луганщина
Переселенка з Лисичанська Віталіна Бондар. Фото: Суспільне Донбас

14-річний Микита Короленко переїхав у шелтер з Бахмута рік тому. "Коли я виїджав, ще нічого ще не було. Таких сильних бомбардувань. Виїхали і вони одразу почалися. На моєму районі були розбиті будинки тощо", — згадує Микита.

Коворкінг зона діти шелтер Дніпро переселенці Луганщина
"Зараз дивлюся відео за програмуванням роботів", каже — переселенець з Бахмута Микита Короленко. Фото: Суспільне Донбас

Нова коворкінг зона має комп'ютери, графічні планшети, 3D-принтер та роботизований конструктор.  "Сам майданчик розрахований як на дітей, так й на дорослих. В цьому Coworking club буде проходити серія навчань, саме stem-лабораторя розрахована на дітей та молодь. Якщо в нас буде цікавий запит від дорослого населення на навчання в stem-лабораторії, то ми його також випробуємо для себе як експеримент. Для дорослих будуть  проходити різні заходи з медіаграмотності — це вільний майданчик, де можна зробити ксерокопію, працювати  на комп'ютері", — розповіла керівниця Луганської обласної молодіжної ради Ганна Рясна.

Коворкінг зона діти шелтер Дніпро переселенці Луганщина
Керівниця Луганської обласної молодіжної ради Ганна Рясна. Фото: Суспільне Донбас

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook та Instagram

На початок