СБУ затримала депутата з Кропивницького. Підозрюють у рекеті

СБУ затримала депутата з Кропивницького. Підозрюють у рекеті

СБУ затримала депутата з Кропивницького. Підозрюють у рекеті
. Фото: Офіс Генерального прокурора

СБУ затримала депутата Кропивницької міськради. Його підозрюють у рекеті. Вимагання, яке зазвичай має форму організованої злочинності із застосуванням погроз, жорстокого насильства, взяття заручників Про це Суспільному розповіла речниця СБУ в регіоні Юлія Ткач. За її інформацією, депутат очолив угрупування, яке вимагало з місцевих жителів гроші під вигаданими приводами.

Зокрема вимагали 92 тисячі доларів США з місцевого підприємця, з яким депутат має спільний бізнес, розповіла Юля Ткач. За її словами, цю суму він мав передати підозрюваним у вигляді сплати вигаданого боргу перед депутатом.

Співробітники СБУ затримали депутата в обласному центрі під час передачі йому другої частини грошей. Перед цим задокументувала факт отримання першого "траншу" від підприємця, сказала речниця.

СБУ затримала депутата з Кропивницького. Його підозрюють у рекеті
Під час обшуків за місцем проживання та роботи депутата виявили велику суму готівки. Фото: Офіс Генерального прокурора

За даними слідства, до складу банди входили місцеві кримінальники, які спеціалізувалися на рекеті.

"За вказівкою лідера злочинної групи її учасники вимагали гроші з місцевих жителів під вигаданими приводами. У разі відмови застосовували психологічний тиск, фізичне насильство та погрози вбивства. Під час обшуків за місцем проживання та роботи депутата знайшли 29 тисяч доларів США", – сказала Юлія Ткач.

Депутату та ще одному учаснику угруповання повідомили про підозру за частиною 4 статті 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану). Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

9 серпня підозрюваним мають обирати запобіжний захід у суді Києва.

Депутата Кропивницької міськради підозрюють у рекеті.
Перед цим СБУ задокументувала факт отримання першого "траншу" від підприємця. Фото: Офісу Генерального прокурора.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не доведуть в законному порядку і встановлять обвинувальним вироком суду.

На початок