Діджиталізація: в університеті третього віку лучан навчають користуватися сучасною технікою

Діджиталізація: в університеті третього віку лучан навчають користуватися сучасною технікою

Діджиталізація: в університеті третього віку лучан навчають користуватися сучасною технікою
Заняття в університеті третього віку, серпень 2023 рік. Фото: Суспільне Луцьк

В університеті третього віку, який на Волині працює, як громадська організація, навчають людей, яким понад 50 років опановувати сучасні технології: комп'ютери, смартфони та інші гаджети.

За сім років діяльності в університеті вивчилися тисяча студентів, — розповіла Суспільному керівниця Оксана Степанюк. Каже: навчання є безплатним.

"Ми студентам даємо можливість проходити загальні лекції. В нас відбуваються заняття з вивчення англійської мови, польської мови", — розповідає керівниця.

Керівниця університету третього віку Оксана Степанюк
Керівниця університету третього віку Оксана Степанюк. Фото: Суспільне Луцьк

Лучанка Наталія Яневич — студентка Університету третього віку. Жінка разом з іншими студентками освоює смартфоном. Каже: життя вимагає сучасних знань. Крім цього, на заняттях пояснюють – як не потрапити в інтернеті на "гачок" до шахраїв.

Наталія Яневич
Наталія Яневич. Фото: Суспільне Луцьк

В іншій аудиторії опановує комп’ютер 76-річний Леонід Костюк. Він за професією — інженер. Крім комп’ютерних знань, — говорить, — планує вивчити польську мову, бо англійською володіє.

76-річний Леонід Костюк
76-річний Леонід Костюк. Фото: Суспільне Луцьк

70-річна студентка Марія Гаврилець двічі у тиждень відвідує заняття. Каже прийшла, щоб бути в колективі та здобути нові знання.

За словами Оксани Степанюк, у Луцьку наприкінці серпня відбудеться Міжнародна літня Сеньйоріада, у якій традиційно братимуть участь і студенти Університету третього віку.

Що відомо про університет третього віку

Під час карантину 2020 року студенти "Університету третього віку" збиралися рідше. Проте готувалися до участі у Міжнародному онлайн турнірі зі спортивного бриджу.

Сеньйоріада – спортивні змагання, які організовує університет третього віку. У 2020 році через пандемію коронавірусу фестиваль тривав лише один день, кількість учасників була обмежена до ста людей.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок