Верблюд Боня повернувся до Харкова після літнього оздоровлення на Полтавщині

Верблюд Боня повернувся до Харкова після літнього оздоровлення на Полтавщині

Верблюд Боня повернувся до Харкова після літнього оздоровлення на Полтавщині
. Facebook/UAnimals

Верблюда Боню, який народився у Харківському зоопарку із захворюванням кишківника, возили на літо до Кобеляк на Полтавщину на оздоровлення.

Про це журналістам Суспільного розповів директор Харківського зоопарку Олексій Григор'єв. За його словами, верблюд перебував у Кобеляках поки у Харкові реконструювали його власний вольєр.

Боня потребує особливого догляду і харчування, каже Григор'єв: "Ми його відправляли в Кобеляки до вересня. Він дуже худим народився, у нього захворювання кишківника, слабенько їв. Для нього був потрібен окремий вольєр. У нас окремого вольєру не було у зоопарку. Ми його відправили туди на 2-3 місяці".

Верблюда з Харкова повернули до зоопарку: у Кобеляках він був на оздоровленні
Facebook/UAnimals

За час перебування у Кобеляках дворічний Боня покращив здоров'я:

"Місцевим активістам здалося, що він занадто худий. Але він худий і був, він і має бути худим! Зараз він прекрасно їсть: у нього налагодилося травлення. Лікарі зробили аналізи, він зараз абсолютно здоровий. Ця поїздка на курорт до Кобеляк для нього закінчилася одужанням".

Тепер верблюд у Харкові, у зоопарку для нього облаштували власний простір:

"Він має бути окремо. Для нього зробили окремий вольєрчик, тому що у нього особливе харчування, а його сильніші брати їжу відберуть".

Що відомо

  • Зоозахисники 8 серпня розмістили допис зі світлинами верблюда, у якому йдеться, що його утримують у неналежних умовах.

Автор: Дмитро Гребінник

На початок