AFP подали в паризький суд на колишній Twitter — компанію Ілона Маска X Corp.

AFP подали в паризький суд на колишній Twitter — компанію Ілона Маска X Corp.

AFP подали в паризький суд на колишній Twitter — компанію Ілона Маска X Corp.
. Американський мільярдер, засновник SpaceX, генеральний директор Tesla Ілон Маск, фото: AP

Французьке міжнародне інформаційне агентство Agence France-Presse позивається проти X Corp. (колишній Twitter) через порушення авторських прав. Про це 3 серпня повідомило видання Bloomberg.

Інформаційне агентство заявило, що звернулося до паризького суду, щоб забезпечити оплату за свій новинний контент.

В AFP заявили, що домагатимуться виплат відповідно до правил інтелектуальної власності Європейського Союзу, які охоплюють "суміжні права": через них новинні агентства і видавці можуть вимагати виплати від цифрових платформ за спільне використання їхніх творів. Саме Франція стала першою країною ЄС, яка затвердила ці правила в національному законодавстві у 2019 році.

В агенції заявили, що "продовжуватимуть використовувати відповідні правові засоби з кожною відповідною платформою, щоб забезпечити справедливий розподіл цінності, отриманої від обміну новинним контентом".

У заяві агентства стверджується, що воно зіткнулося з "чіткою відмовою" Ілона Маска обговорювати питання захисту авторських прав, які дозволяють новинним агентствам вимагати компенсації від цифрових платформ.

Власник компанії Ілон Маск назвав цей випадок "дивним": "Вони хочуть, щоб ми платили їм за трафік на їхній сайт, де вони заробляють на рекламі, а ми ні?!".

колишній твітер
Відповідь Ілона Маска. Скриншот зі сторінки в X (колишній Twitter)

Що відомо про купівлю Маском Twitter

Маск став власником Twitter наприкінці жовтня 2022 року, після чого заявив, що компанія витрачає надто багато грошей і почав звільняти працівників. 4 листопада стало відомо, що Маск скоротив штат до 7 500 осіб. Працівники заявили, що звільнення торкнулися цілих команд.

Згодом Маск заявив, що запроваджує нові правила роботи соцмережі та розморожує деякі раніше заблоковані акаунти.

А у травні 2023 року Маск призначив Лінду Яккаріно на посаду гендиректорки Twitter.

2 липня Маск заявив, що у соцмережі Twitter тимчасово вводяться обмеження для користувачів на перегляд кількості постів за добу. А 23 липня власник Twitter Ілон Маск оголосив про ребрендинг соціальної мережі та зміну логотипа.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок