За пів року на Буковині затримали майже 800 людей за спробу незаконно перетнути кордон

За пів року на Буковині затримали майже 800 людей за спробу незаконно перетнути кордон

За пів року на Буковині затримали майже 800 людей за спробу незаконно перетнути кордон
. Фото: Василь Салига/Суспільне Чернівці

Від початку року прикордонники затримали майже 800 людей, які намагалися незаконно перетнути кордон у Чернівецькій області. Це переважно військовозобов'язані чоловіки. Для виїзду вони підробляли документи або намагалися скористатися системою "Шлях".

Про це на пресконференції 3 серпня повідомив заступник начальника Чернівецького прикордонного загону Богдан Гуменюк.

В області за спробу незаконного перетину держкордону затримали 797 людей – їх притягнули до адміністративної відповідальності. За словами Гуменюка, для виїзду за кордон люди використовують підроблені або недійсні документи. Також намагаються виїхати за системою "Шлях" – для цього подають неправдиву інформацію.

"230 людей не підтвердили мету виїзду за системою "Шлях" або внесли неправдиві дані у систему. Таких людей виявляли й повідомляли про них нацполіцію. Ряд кримінальних проваджень щодо цього є", – каже прикордонник.

Водночас Гуменюк розповідає, що законом не передбачена відповідальність для чоловіків, які виїхали за кордон за системою "Шлях" і не повернулися назад в Україну. Натомість таким чоловікам можуть не надати дозвіл на наступні виїзди за кордон. Також організаціям та підприємствам, від імені яких чоловіки виїжджали з України, можуть анулювати ліцензії.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected]

На початок