Сільським школам, які прихистили переселенців, подарували ноутбуки

Сільським школам, які прихистили переселенців, подарували ноутбуки

140 ноутбуків для черкаських освітян придбала доброчинна організація World Vision International. Ґаджети школам та технікумам передали для організації дистанційного навчання та оснащення закладів, які прихистили учнів-переселенців, розповів очільник обласного управління освіти Валерій Данилевський.

Моринський ліцей на Звенигородщині — один із навчальних закладів, який отримав допомогу. Там не оновлювали комп’ютери понад 15 років.

Створити презентацію, провести онлайн-екскурсію парком або ж вийти на скайп-зв'язок з дітьми з-за кордону – для цього необхідні ґаджети та інтернет, пояснила вчителька біології Людмила Щербатюк.

"Ґаджети я використовую у роботі щодня. Це завдання, які ми на сьогодні виконуємо через зобов'язання сьогодення, Сучасні підходи, освіта вимагають сучасного обладнання".

Ноутбуки для сільської школи
Вчителька Людмила Щербатюк зазвичай послуговувалася власним ноутбуком. Суспільне Черкаси

Зазвичай послуговувалася особистим ноутбуком, а цього тижня кабінет пані Людмили поповнився технікою від доброчинників:

"Власний ноутбук, звісно, корисний для себе особисто. Тому що я працювала за ним, створюючи все, що необхідно, але треба було його носити. Додому принесла попрацювала, потім до школи принесла".

Ноутбуки для сільської школи
Доброчинники привезли ноутбуки для сільської школи. Суспільне Черкаси

Вже із новим ноутбуком в бібліотеці працює 11-річна школярка Поліна Ліненко. На Черкащину дівчинка переїхала з Харкова. Аби надолужити втрачені знання через війну, вирішила позайматися влітку:

"Читаю книги про історію України, про різних тварин, комах, птахів. Мені цікаво почитати щось для уроку".

Ноутбуки для сільської школи
Поліна Ліненко на Черкащину переїхала з Харкова. Суспільне Черкаси

Користуватимуться ноутбуками за потреби в комп’ютерному класі. Його обладнали у 2007-му. Відтоді кабінет та техніку не оновлювали, розповів директор гімназії Валерій Колісник:

"На сьогодні ми отримали три хромбуки. Техніка, яку ми отримуємо, нова, вона більше підходить, щоб працювати в реаліях, у яких ми живемо, використовувати під час дистанційного навчання, і для введення шкільної документації. Адже ми працюємо із сайтами nz.ua, де ведемо електронну документацію, електронні журнали".

Ноутбуки для сільської школи
Новими ноутбуками користуватимуться і на уроках інформатики. Суспільне Черкаси

З початку повномасштабного вторгнення доброчинники передали для закладів освіти Черкащини 1580 ноутбуків, розповів очільник обласного управління освіти Валерій Данилевський.

"Повноцінно організувати освітній процес в умовах бойових дій, на жаль, область була не готова, ми були змушені проводити навчання у дистанційному чи змішаному режимі. До нас переїхали родини переселенців, які все втратили, але діти мають право на якісну освіту. Ці комп'ютери були в першу чергу для педагогічних працівників, а також для створення освітніх осередків, хабів, для дітей які навчалися дистанційно".

Ноутбуки для сільської школи
Очільник обласного управління освіти Валерій Данилевський розповідає, кому першочергово призначені ноутбуки. Суспільне Черкаси

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

На початок