"Охороняємо кордон в межах трьох областей", – Дмитро Кравченко про роботу Житомирського 9 прикордонного загону

"Охороняємо кордон в межах трьох областей", – Дмитро Кравченко про роботу Житомирського 9 прикордонного загону

"Охороняємо кордон в межах трьох областей", – Дмитро Кравченко про роботу Житомирського 9 прикордонного загону
На Житомирщині із початку повномасштабної війни кордон з Білоруссю перетнули 5 людей. Ілюстративне фото/Facebook Житомирського прикордонного загону

Житомирський 9 прикордонний загін імені Січових стрільців Державної прикордонної служби охороняє північний рубіж України з Білоруссю в межах трьох областей. Під наглядом військових як сухопутні, так і річкові ділянки, розповів у етері Українського радіо Житомир начальник відділу комплектування прикордонного загону Дмитро Кравченко.

Житомирський 9 прикордонний загін несе службу в межах Житомирської, Київської та Рівненської областей, каже Дмитро Кравченко. Загальна протяжність кордону в межах даних областей – 646 кілометрів 164 метри. Прикордонники охороняють як сухопутну, так і річкову ділянку.

Чи можна зараз перетнути кордон із Білоруссю на півночі України

На даний момент від початку повномасштабної війни кордон в межах Житомирщини перетнули п’ять людей, вони повернулися із Білорусі.

"Законодавством сьогодні передбачено відсутність прикордонного контролю на наших північних рубежах. Проте прикордонники здійснюють пропуск тих українців, які повертаються до нас з Білорусі та Росії, адже відповідно до норм ми не можемо не впустити українців на територію нашої держави", – розповідає Дмитро Кравченко.

Начальник відділу комплектування 9 прикордонного загону Дмитро Кравченко на ефірі Українського радіо Житомир у ведучої Наталки Кулініч
Начальник відділу комплектування 9 прикордонного загону Дмитро Кравченко на ефірі Українського радіо Житомир у ведучої Наталки Кулініч. Житомир, 28 липня 2023 року. Фото: Суспільне Житомир

Як відбувається комплектування загону

В Житомирі, а також в Рівному в міських центрах зайнятості віднедавна консультують фахівці прикордонного загону, каже Дмитро Кравченко. Вони можуть відповісти на всі питання стосовно порядку проходження служби, як по контракту, так і по мобілізації. А також перенаправити в підрозділи для оформлення на службу.

Прикордонник каже, що до них приходять вмотивовані та готові до виконання завдань люди, в першу чергу, з охорони державних рубежів. Але є випадки, коли психологи після спілкування з претендентами на службу в прикордонному загоні не рекомендують людям обирати саме професію прикордонника.

Принцип проходження служби

Проходження служби відбувається за територіальним принципом.

"Ми пропонуємо такий проходження служби в межах області, в якій проживає людина, яка хоче служити в нашому прикордонному загоні. І це стосується як контрактників, так і мобілізованих військовослужбовців", – розповідає Дмитро Кравченко.

Також є специфічні підрозділи, які виконують задачі в зоні активних бойових дій.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок