У Чернівцях капітально відремонтують "Почесну алею" на центральному кладовищі

У Чернівцях капітально відремонтують "Почесну алею" на центральному кладовищі

У Чернівцях капітально відремонтують "Почесну алею" на центральному кладовищі
. Почесна алея на Центральному кладовищі Чернівців. Фото: Марія Пайлик/Суспільне Чернівці

У Чернівцях планують капітально відремонтувати "Почесну алею" на центральному кладовищі. Це вартуватиме майже 13,5 мільйонів гривень. Там капітально оновлять освітлення та тротуари, а також облаштують пандуси.

Про це йдеться у тендері, який опублікували на сайті Prozorro.

Хто виграв тендер

Переможцем тендеру стала Чернівецька будівельна фірма "Чернівціжитлобуд". Вона була єдиним учасником. Власник фірми – Володимир Мороз, який є депутатом Чернівецької обласної ради від партії "Єдина альтернатива". Про це йдеться на сайті руху "Чесно". Це ж підприємство проводить капітальний ремонт території Центрального кладовища.

Які роботи виконають

За умовами тендеру, підрядник має демонтувати старі бетонні плити тротуару, асфальт та бруківку. Натомість облаштувати нову бруківку та плитку для тротуару, зокрема тактильну. Крім цього, планують встановити пандуси для маломобільних людей.

Також встановлять вісім нових лавиць і пофарбують дерев'яні та металеві лавиці, які вже є на алеї. На території засіють три види газонів: партерні, мавританські та звичайні. Капітально оновлять освітлення й підготують фундамент для ліхтарів.

Роботи мають завершити до кінця березня наступного року.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок