Стасік, Курган і Dakh Daughters. Найкрасивіші українські пісні 2019 року

Стасік, Курган і Dakh Daughters. Найкрасивіші українські пісні 2019 року

Стасік, Курган і Dakh Daughters. Найкрасивіші українські пісні 2019 року
.

Низка грандіозних концертів у Палаці спорту, довгоочікувані релізи альбомів улюблених виконавців, поява талановитих новачків, скандали, казуси та багато-багато іншого.

Наша музика стала такою різноманітною, що в добірці знайдеться місце для представників будь-яких жанрів. Уже неможливо створювати нові критерії, щоб визначити "найкращі хіти" 2019 року. Тому ми вирішили нікого не оцінювати, а просто поділитися з вами добіркою найкрасивіших пісень цього року.

Читайте також: "Як скласти святковий плейлист, який сподобається всім друзям"

СТАСІК – Колискова для ворога

Про Анастасію Шевченко, також відому під творчим псевдонімом Стасік, можна розповідати довго. Санітарка-стрільчиня, акторка театру "Дах" і колишня ведуча "Культурної афіші здорової людини" на UA: Суспільне. Можна вкотре переповідати історію її перебування на Донбасі. І нагадати, скільки часу знадобилось Анастасії, щоб відродити власний голос і почати говорити про наболіле. Але навіщо? Краще слухати.

Кожна її пісня сповнена болю, кожен її кліп претендує на звання окремого арт-проєкту. А "Колискова для ворога" настільки точно потрапила в нерв, що має право називатися гімном постреволюційної України у стані війни із зовнішнім агресором.

Dakh Daughters – Pisnya Pro Te, Yak Vona Vykhodyt Na Krutuiu Horu

З якою любов'ю та гордістю українська аудиторія останні кілька років реагувала на міжнародні успіхи колективу ДахаБраха, з такою ж любов'ю варто ставитися до будь-яких релізів "дочірнього" гурту театру "Дах" – Dakh Daughters. Якщо спочатку їх сприймали суто як фрік-кабаре, то другий альбом "Air" став ковтком свіжого повітря. Найнеординарніший і сповнений драматизму етно-бенд України.

Kazka – Пісня Сміливих Дівчат

Після неймовірно потужного дебюту від Kazka очікували зірок із неба. І поки частина населення пускала тиху сльозу під пісню "Плакала", гурт вирішив знову звернутися до жіночої аудиторії. "Пісню сміливих дівчат" можна сприймати як жіночий маніфест, висловлювання на тему girl power і повчальне звернення до всіх дівчат — "любіть і цінуйте себе".

Jerry Heil – Хостел Монстрів

Авторка народного хіта "Охрана, отмєна" Яна Шимаєва aka Jerry Heil випустила дебютний альбом "Я – Яна", чим поповнила колекцію пісень, які хочеться ставити на репіт, новими треками, зокрема "Хостелом монстрів". Хтось хоче побачити акторський образ, калейдоскоп архетипних уявлень про сучасних українців. Або просто набір комедійних скетчів у музичній обгортці. Інші почують сонячні легкі мотиви та безумовно сильний вокал Яни. Тому краще відразу почати слухати, щоб визначитись, до якого табору ви приєднаєтеся – до шанувальників або хейтерів.

Джамала, Cape Cod – Крок

У середині літа Джамала і Cape Cod презентували спільну композицію "Крок", яка, за словами фанатів, стала прикладом "найсвітлішої української музики". Як мінімум у 2019 році. Пісня, текст до якої Джамала написала разом із бек-вокалісткою Олександрою Макарівською, присвячена одвічній темі: закоханості й відчуттям, які вона дарує. І правильно — про що ж іще співати влітку, як не про найприємніше, що тільки може статися з людиною.

Гурт [О] – Нічого, окрім краси

Фронтвумен гурту [O] Оля Чернишова створила пісню у стилі "госпел" про божественну природу людини. "Нічого, окрім краси" увійшла до першого повноформатного альбому "Суперінтроверт". Реліз у жанрі future pop вдало поєднує літературну лірику, танцювальну електроніку та джазові аранжування, що іноді нагадують Френка Оушена.

Бумбокс і Тіна Кароль – Безодня

Дивовижна колаборація легенди українського хіп-хопу Андрія Хливнюка з гурту "Бумбокс" і української поп-діви Тіни Кароль. Відеокліп і пісня "Безодня" вийшли дуже чуттєвими, а для Тіни Кароль цей досвід спільної творчості став першим в її кар'єрі. Глибокий посил, чудове виконання та справжнє захоплення шанувальників! Цього виявилось достатньо, щоб внести пісню до нашого особистого "top of the top" україномовної музики за 2019 рік.

Курган feat Agregat & Даша Астафьева & Сир – Gabeli

Якщо відкинути упереджене ставлення і спробувати забути, що Курган feat Agregat прийшли до нас із комедійного жанру "сільський реп", спільний трек з Дашею Астаф'євою "Gabeli" цілком заслужено претендує на звання однієї з найкращих ліричних пісень цього року. Тут і осінній настрій опалого листя, і відомий прихильникам та випадковим слухачам фірмовий суржик, і вічна лірика, яку можна відчути майже в кожній пісні Кургана feat Agregat. Головне — сприймати їхню творчість зі здоровим почуттям гумору та насолодитись ностальгічним звучанням з 80-90-х.

Христина Соловій – Про весну

Ще коли 20-річна Христина дебютувала на пісенному конкурсі "Голос Країни 2013" з лемківською піснею "Горе долом", було зрозуміло, що незабаром ця тендітна дівчина змусить усіх слухати її пісні. Минуло 6 років, позаду реліз двох альбомів "Жива вода" (2015) і "Любий друг" (2018), але її музичний коктейль з фолк-року та дрім-попу стає все смачнішим. Трек "Про весну" стовідсотково має бути в добірці головних українських пісень 2019 року.

Время и Стекло – Дим

Найпопулярніший поп-гурт України вперше заспівав українською. За це варто подякувати музиканту та їхньому продюсеру Олексію Потапенко, відомішому як Потап. Хто б міг подумати, що на ніч шоумен читає українську поезію, адже на створення україномовного синглу його надихнула саме творчість Ліни Костенко. А далі свою справу зробила вже вірусність, притаманна кожному релізу Время и Стекло.

Читайте також: "Чому українці масово слухають російські пісні та чи можна це змінити"
На початок