Через бунт у СІЗО Кропивницького ввели особливий стан

Через бунт у СІЗО Кропивницького ввели особливий стан

Через бунт у СІЗО Кропивницького ввели особливий стан
. Facebook

Південне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції прийняло рішення про введення особливого режиму у СІЗО Кропивницького після бунту 16 грудня.

Як повідомляє пресслужба відомства у Facebook, особливий режим передбачає посилення охорони, нагляду за особами, взятими під варту, припинення всіх заходів, що проводяться з цими особами, а також надання побачень та прийняття посилок і передач, здійснення інших режимних заходів.

Крім того прокуратура області відкрила два кримінальні провадження.

Про це Суспільному розповіла речниця прокуратури області Наталія Алєксєєнко.

Зокрема, зареєструвано кримінальне провадження за фактом насильства щодо працівника Кропивницького слідчого ізолятора (за ч.2 ст. 345 КК України).

За версією слідства, 16 грудня 2019 року один із ув’язнених наніс тілесні ушкодження штатному психологу та погрожував їй і її родині фізичною розправою.

Також він відмовився слідувати до ізолятора тимчасового тримання обласного управління Нацполіції, брати участь у слідчих діях та давати письмові пояснення щодо цього інциденту, підбурюючи інших взятих під варту на злісну непокору та масові заворушення.

В результаті цього були вибиті оглядові вічка дверей камер, розбиті вікна та пошкоджені камери відеонагляду.

Крім того, прокуратура області відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості з боку адміністрації Кропивницького слідчого ізолятора, що спричинила значні матеріальні збитки, за ч. 2 ст. 367 КК України.

О десятій ранку 18 грудня поблизу будівлі чергували рятувальники та поліцейські.

За півгодини з двору ізолятора вийшли, за підрахунками журналіста Суспільного, понад сто працівників групи швидкого реагування та Корпусу оперативно-раптової дії. Від коментарів вони відмовились.

Рятувальники чергують біля слідчого ізолятора з метою ліквідації можливих наслідків надзвичайних ситуацій. Про це Суспільному розповіла речниця служби з надзвичайних ситуацій Оксана Мачак.

18 грудня ситуація в кропивницькому слідчому ізоляторі контрольована – сказала Наталія Алєксєєнко.

Фото: Державна установа "Кропивницький слідчий ізолятор"

Як відомо:

  • 16 грудня У Кропивницькому слідчому ізоляторі стався бунт, під час якого була травмована працівниця.

На початок