У Кропивницькому СІЗО арештовані влаштували бунт

У Кропивницькому СІЗО арештовані влаштували бунт

У Кропивницькому СІЗО арештовані влаштували бунт
.

Під час бунту в Кропивницькому слідчому ізоляторі, влаштованому арештованими, травмували працівницю. Про це Суспільному телефоном розповів колишній керівник пенітенціарної служби України Сергій Старенький. За його словами, сталось це 16 грудня.

”Ситуація в слідчому ізоляторі нестабільна та неконтрольована. Злочинці роблять, що забажають. Адміністрація слідчого ізолятора не впливає на ці питання. Тому вирішили ізолювати декількох "смотрящих" за цим слідчим ізолятором. Поліція по одному вивозила їх зі слідчого ізолятора. Коли приїхали за найголовнішим, Арсеном, він вже частково розумів, що його хочуть забрати. Не питаючи дозволу, пішов по камерах збирати свої речі і піднімати незадоволення інших в'язнів. У багатьох в'язнів є ключі від камер, вони пересуваються вільно і адміністрація давно не впливає на ці процеси. Висловили незадоволення тим, що забирають "смотрящого", вигнали всіх співробітників, які були в корпусі, позабирали у них ключі. Співробітники сховалися у адмінбудівлі і не вживали жодних заходів щодо тривоги. 17 грудня це продовжувалось. Під контролем в'язнів було два корпуси. За моєю інформацією Арсен ще зайшов у кабінет психолога-жінки. Він – без нагляду, вона – без охорони належної. Він, за моєю інформацією, побив її”.

Начальник слідчого ізолятора Сергій Напрасніков інформацію про бунт заперечив. Каже, ізолятор працює в звичайному режимі.

”На даний час ситуація керована адміністрацією установи. Вчора були підбурювання ув’язнених та прояви масового безладу. Ці прояви були відразу припинені адміністрацією установи. Відучора ситуація під контролем, бунту в установі не було. Як серед ув’язнених, так і серед співробітників установи постраждалі відсутні”.

Після уточнення журналісткою Суспільного інформації про побиття працівниці ізолятора Сергій Напрасніков відповів так:

”Так, мав місце напад на співробітника установи. Випадок був припинений. Викликана слідчо-оперативна група. Проводиться слідство працівниками поліції. Про травми, які вона отримала, я не можу вам доповісти”.

За словами начальника слідчого ізолятора, за фактом непокори працівникам установи та побиття психолога, поліція проводить розслідування. Речниця обласного управління поліції Віталіна Бевзенко сказала, що поліція від коментарів утримується. Причину не пояснила.

На початок