В Івано-Франківську відкрили безкоштовний простір для внутрішньо переміщених громадських організацій та ініціатив

В Івано-Франківську відкрили безкоштовний простір для внутрішньо переміщених громадських організацій та ініціатив

В Івано-Франківську відкрили безкоштовний простір для внутрішньо переміщених громадських організацій та ініціатив
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Громадська організація "Молода Просвіта Прикарпаття" облаштувала в Івано-Франківську безплатний простір для внутрішньо переміщених громадських організацій та ініціатив. У ньому одночасно зможуть працювати до 12 людей, а під час тренінгів чи семінарів — понад 20. Про це Суспільному розповіла організаторка простору, голова "Молодої Просвіти Прикарпаття" Євгенія Бардяк.

Євгенія Бардяк розповідає: учасники громадських організацій та ініціатив, які переїхали на Івано-Франківщину, працюватимуть у просторі спільно із місцевими. Також у ньому проводитимуть семінари й тренінги.

Голова громадської організації "Молода Просвіта Прикарпаття" Євгенія Бардяк
Голова "Молодої Просвіти Прикарпаття" Євгенія Бардяк. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

З її слів, приміщення обладнали меблями й технікою, а на випадок блекауту — придбали генератор.

"Ми зацікавлені в тому, щоб громадський простір для активістів і громадських діячів працював безплатно, але для цього ми самі повинні шукати ресурси, хто б нам покривав поточні витрати, як інтернет, кава, електрика і таке інше. Звичайно, будемо шукати благодійників, які допомагатимуть активістам не турбуватися про поточні витрати", — каже Євгенія Бардяк.

Переселенець з Луганщини Олександр Шийко
Переселенець з Луганщини Олександр Шийко. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Одним з перших у громадському просторі почав працювати Олександр Шийко. Рік тому хлопець приїхав з Луганщини, зараз працює над проєктом для молоді. Він організовує поїздки Івано-Франківщиною, щоб допомогти молодим людям інтегруватися на новому місці.

"Найперше це — зручно як для мене, так і для нашої команди. Це — спільний простір для безпосередньої комунікації між членами команди для розв'язання питань. Зараз ми вже провели один проєкт в рамках конкурсу — туристичний тур Івано-Франківщиною", — розповідає Олександр Шийко.

Громадський простір розташований на вулиці Січових Стрільців. Щоб користуватися ним, потрібно заповнити реєстраційну анкету на сторінці "Молодої Просвіти Прикарпаття" у Facebook. Євгенія Бардяк каже: наразі громадська організація отримала запити від ініціатив зі Слов’янська, Сєвєродонецька та Запоріжжя.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок