У морзі Кам'янського жінці віддали тіло дитини із медичними відходами

У морзі Кам'янського жінці віддали тіло дитини із медичними відходами

У морзі Кам'янського жінці віддали тіло дитини із медичними відходами
.

Донька Ангеліни із Кам’янського з'явилася на світ мертвою через те, що її шию обвила пуповина.Через кілька днів мати прийшла забирати тіло дитини з моргу, щоб організувати похорон. За словами жінки, її шестимісячну дитини їй віддали у сміттєвому пакеті разом із хірургічними рукавичками.

Ангеліна каже два місяці намагалася змиритися з ситуацією, але вирішила надати їй розголосу. Жінка хоче, щоб така ситуація більше ні з ким не повторилася.

Ангеліна з Кам’янського, жінка розповідає що два місяця тому втратила дитину. Відчула, що плід перестав рухатися, звернулась до лікарні у Кам’янському, і вже звідти її доставили до пологового будинку центру імені Руднєва. Після пологів підписала документи, що бажає отримати тіло доньки, щоб поховати її. До моргу поїхала через кілька днів привезла одяг, саван щоб загорнути доньку. Але рештки їй винесли у пакеті.

У морзі жінці видали незашите тіло немовляти у сміттєвому пакунку
Довідка про причину смерті.

"ЇЇ не зашивали, про це мені сказав або санітар, або патологоанатом котрий мені видавав тіло. Тому що коли я віддала всю атрибутику він посміявся з мене, навіщо ви все це привезли. Я йому пояснила, що я приїхала зо своєю дитиною, щоб забрати для поховання, він сказав, що ви жартуєте ми таким не займаємось, занадто маленьке тіло – 31 сантиметр зросту, це для них не людина, тому ось вам пакунок і йдіть додому, і так ховайте. Я була змушена сама знімати руками всі ці обривки пакунків тому що вони примерзлі ті рукавички, щоб можна було поховати дитину хоча б без сміття", – говорить Ангеліна – мати дитини, що загинула.

Два місяці Ангеліна нікуди не зверталась, каже були складності зі здоров’ям, та чекала, що все забудеться. Через два місяці після ситуації вирішила написати про все у фейсбуці, каже зробила це для того, щоб вберегти інших батьків від подібного. Звинувачує лікарку, яка робила розтин, бо саме її прізвище було в довідці про розтин. Лікарка-патологоанатом Ганна Фініті, каже що відношення до випадку не має, в той день вона не була на роботі.

"Після розтину мною був оформлений протокол розтину патологоанатомічного та також оформлено свідоцтво про смерть, все це входить в перелік моїх функційних обов’язків. Що стосується, наголошую, одягання, зберігання, зашивання, обмивання та видачі тіла родичам, я не маю до цього ніякого відношення, тому що це не входить в перелік моїх обов’язків", – говорить Ганна Фініті – лікарка-патологоанатомка.

Начальник обласного патологоанатомічного бюро Петро Гриценко, каже що підготовкою померлих до видачі родичам займається молодший медичний персонал. Тіла зашивають, та приводять їх до відповідного стану, переодягають в одяг який принесли родичі.

"Зараз у нас відбувається перевірка, тому що ця інформація сьогодні до нас надійшла. Зараз буде створена комісія, яка буде всебічно вивчати хто цим займався, чи мав такий факт місце бути", – говорить Петро Гриценко – начальник обласного патологоанатомічного бюро.

Ангеліна не планує звертатись до поліції, каже що її мета, щоб така ситуація не трапилась з кимось іншим.

Читайте також

На Дніпропетровщині виявили 21 новий випадок коронавірусу

У Кривому Розі четверо людей перебувають у лікарні після учорашньої ДТП

Як отримати гроші замість "пакунку малюка". Пояснює міністерка соцполітики

На початок