Переселенець з Бахмута створив власну справу у Хмельницькому

Переселенець з Бахмута створив власну справу у Хмельницькому

Переселенець з Бахмута створив власну справу у Хмельницькому
Вадим, за швейною машинкою створює сумку. Фото: Суспільне Хмельницький

5 місяців, як навчився користуватися швейною машинкою переселенець із Бахмута Вадим Глущенко. Наразі, розвиває власний бізнес із пошиття сумок-шоперів та рюкзаків.

Як, тікаючи від війни, у Хмельницькому віднайшов сили для реалізації нової справи —дізнавалась команда Суспільного Хмельницький.

З Бахмута, до Хмельницького Вадим Глущенко разом із сім'єю переїхав у березні 2022 року.

"Ми їхали навмання, їхали в Ужгород, де були родичі, але не доїхали до них. У Хмельницькому у нас були знайомі й вони пустили нас переночувати, ось так ми тут і залишилися", — розповів Вадим.

Вадим Глущенко каже, після приїзду допомогли не занепасти духом тренінги з психологом.

Вадим показав сумку, яку сам пошив.
Вадим показав сумку, яку сам пошив. Фото: Суспільне Хмельницький

Третього січня цього року чоловік дізнався, що власний дім у Бахмуті згорів. З того моменту вирішив розпочати власну справу у Хмельницькому.

"В нас не було нічого, ми йшли й думали, і я кажу була б наша машинка, то ми б шили, жінка сказала так. Так ми й придбали швейну машинку", — говорить Вадим.

Сім’я Глущенко купили швейну машинку 8 березня. З того часу, уже 5 місяців, чоловік шиє щодня.

"Спочатку почав робити меблі, щоб було на чому сидіти. Зробив стілець, зробив табуретку, крісло. Потім зрозумів, що тут мало місця і я не можу обробляти меблі. Взагалі мені подобаються різні сумки, і я вирішив, що почну робити їх", — каже переселенець.

На фото сумки, які шиє переселенець з Бахмута.
На фото сумки, які шиє переселенець з Бахмута. Фото: Суспільне Хмельницький

Шити навчився із навчальних відеороликів з ютубу, каже чоловік: "На курсах я не був ніяких. Бо курси в основному для жінок. Тому вчився сам. Було дуже велике бажання навчитися шити".

За словами Вадима Глущенка, не відразу усе вдавалось: "Вчився потрошки. Спочатку я розібрався в машинках, навчився їх регулювати. Потім, коли навчився, почав шити. Потім почав розбиратися, що бувають голки різні, нитки".

Чоловік шиє шопери та рюкзаки. Говорить, щоб пошити один рюкзак, потрібно два тижні. Поки що, у Вадима не великий вибір продукції. На майбутнє планує розширити асортимент продажу.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок