На карантині збільшилась тривалість робочого дня — дослідження

На карантині збільшилась тривалість робочого дня — дослідження

На карантині збільшилась тривалість робочого дня — дослідження
. Ілюстративне фото/Pixabay

Національне бюро економічних досліджень США встановило, що робочий день в часи пандемії триває на 48,5 хвилин довше та має більше зустрічей.

У дослідженні зазначено, що вчені проаналізували робочий процес понад 3,1 мільйона людей в 16 великих мегаполісах у Північній Америці, Європі та на Близькому Сході.

"Люди витрачали менше часу на зустрічі в день (-11,5%) у період карантину. Ми також виявили збільшення середньої тривалості робочого дня (+8,2% або +48,5 хвилин), а також короткочасне збільшення активності електронної пошти", — йдеться в дослідженні.

Читайте також: "Не все так погано. Як почалися попередні епідемії та як вдалося їх зупинити"

Дослідники також встановили, що порівняно з "докоронавірусними" часами кількість нарад на одну людину зросла на 12,9%, а кількість учасників кожної наради — на 13,5%. Водночас тривалість зустрічей скоротилася на 20,1%, і тому загальний час, який людина проводить на нарадах, зменшився на 11,5%.

Що відомо

  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила епідемію вірусу COVID-19 пандемією.
  • Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адганом Гебреєсус заявив, що пандемія коронавірусу у світі посилюється, тому він скликає надзвичайну комісію, аби оцінити ситуацію.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я попередила про збільшення кількості випадків інфікування COVID-19 в Європі серед молоді віком від 18 до 25 років.
На початок